Laikmaal saab näha endise koolidirektori maale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

 

Ants Laikmaa majamuuseum on juba teada tuntud koht, kus erinevad kunstnikud oma töid eksponeerivad. Neljapäevast võib seal näha põlise Läänemaa pedagoogi Leo Treu maale.

86-aastane Treu alustas maalimisega 1940ndate aastate lõpus.

„Töötasin tol ajal koolis ja tänu sellele oli mul võimalus käia erinevatel koolitustel, mille seas olid ka kunstikursused. Sealt sai mu huvi alguse,” sõnas Treu.

Treu sõnul inspireerib teda enim loodus. Seda on näha ka näitusetöödest. Maalidel võib näha erinevaid kohti – Matsi randa, Pärnu jõge, Matsalu metsa ja mitmeid muid looduskauneid paiku.

„Loodust maalin alati ise kohapeal olles. Maastikku ei tohi peast maalida, muidu ei ole asi õige,” ütles Treu.

Neljapäeval avatu on Treu neljas näitus, Laikmaa majamuuseumis võib tema töid näha teist korda. Näitusel olevad tööd on erinevatest ajaperioodidest, uusim neist pärineb eelmisest nädalast, vanim sai tehtud aga 8 aastat tagasi.

„Kuna ma pole esimeses nooruses, ei oska ette näha, kui kaua veel pintslit kätte võtan. Eks tasapisi tegelen ikka maalimisega edasi,” sõnas Treu.

Treu jaoks on tema maalid kui oma lapsed. „Kui minult soovitakse mõnd maali, ei söanda sellest loobuda. Nõnda armsaks on nad saanud,” ütles Treu.

Treu oli Taebla kooli direktor aastatel 1973-1990.

Fotod: Arvo Tarmula

treu laikmaa1 treu laikmaa2 treu laikmaa3 treu laikmaa4 treu laikmaa5 treu laikmaa6 treu laikmaa7 treu laikmaa8

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments