Lihulas on avatud uus discgolfi rada

Maris Sander

info@le.ee

Lihula linnusemäel toimus möödunud nädalavahetusel esimene discgolfi võistlus. Fotod: Liset Kuusik

Lihula valla spordiklubi avas Lihula linnusemäel üheksa korviga discgolfi ehk kettagolfi raja, mille loomiseks saadi kohaliku omaalgatuse programmist toetust 2000 eurot. Lihula raja pikkus on umbes 1,5 kilomeetrit, kuid juba lähitulevikus loodab raja projektijuht Kristjan Liiv mängurada pikendada nii, et seal oleks kokku 18 korvi ning rada saaks seega poole pikem.

Discgolfi mängu eesmärk on visata lendav taldrik võimalikult väheste visetega spetsiaalsesse korvi ning võitja on see, kes sooritab rajal kõige vähem viskeid. Kuna mängu tempo valivad mängijad vastavalt oma soovile, sobib see nii noortele kui vanadele. Avalikel discgolfi radadel mängimine on huvilistele tasuta ning kettagolfi lennutamiseks on tarvis omale soetada või laenutada lendavad taldrikud. Mäng on Eestis kogumas üha enam populaarsust ning tänaseks on üle Eesti loodud juba üle kolmekümne püsiraja, millest Läänemaal on hetkel kaks – Lihulas ja Paliveres.    

Möödunud nädalavahetusel peeti Lihula discgolfi rajal juba maha ka esimene „Läänemaa nädalamängu” võistlus, kus osales kokku 34 inimest, nende seas 8 naist, 10 algajat, 11 harrastajat ja 5 edasijõudnut. Järgmine Läänemaa nädalamäng toimub sel pühapäeval Palivere rajal kell 16.00, kuhu saab registreeruda lehel skoorin.com. Osavõtt võistlusest maksab 2.50.      

DSC_7146-vi

DSC_7265-vi

DSC_7153-vi

DSC_7157-vi

DSC_7160-vi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments