Mobiiltelefonid annavad suvel kindlustusele palju tööd

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: arhiiv

Suvel on keskmisest rohkem kindlustuskahjusid, kus kaovad või upuvad mobiiltelefonid. Turismihooaeg on mujal esile toonud juhtumeid, kus vargad on kaasa haaranud endlikepi otsa pistetud mobiiltelefoni, märkis PZU Kindlustuse kodu- ja reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk.

Ta märkis, et suvel on Eestis aktuaalsed juhtumid, kus elektroonikaseadmed ning eriti telefonid kukuvad vette. „Ootamatutest ja ettenägematutest sündmustest tekkinud kahjud kuuluvad vastavalt tingimustele hüvitamisele, kuid sekelduste vältimiseks ei tasu telefoniga vette minna ning veesõidukitel liikudes tuleb veenduda, et telefon oleks kindlas kohas,“ märkis Pukk.

Aastaringselt esineb ikka ja jälle ka kindlustusjuhtumeid, kus telefon kukub näiteks tualetipotti, vanni või koguni veekannu.

Endlikepp ei ole enesepildistamise atribuudina tema sõnul Eestis veel väga populaarne, kuid turismireisil viibides kehtib seadmele ja telefonile pagasikindlustuse kindlustuskaitse.

Pukk rõhutas, et oma varal tuleb silma peal hoida kõikjal – nii Eestis kui ka välismaal reisides.

Universaalsed soovitused on sellised:

· Taskuvaraste eest saame end kõige paremini kaitsta ise ning varguse vältimiseks käituda nii, et ihaldatud vara ei oleks ühelegi võõrale kergesti kättesaadav.
· Autosse ei tohi nähtavale jätta kotte, elektroonikat ja muud ihaldusväärset ning panna asjad pagasiruumi mittenähtavale kohale ja luku taha.
· Käekotti tuleb käes või õlal hoida selliselt, et sealt ei saa asju näpata, rahakotti ei tasu hoida pükste tagataskus jne.
· Ujuma minnes ei tohi jätta oma asju järelevalveta või siis paluda kaaslastel asjadel silma peal hoida – parem randa mitte hinnalisi asju kaasa võtta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments