2

Marimetsa Kapp alustab 10. hooaega

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pika traditsiooniga Lääne-Eesti maastikurattasari Marimetsa Kapp alustab sel aastal kümnendat hooaega. 

Selle aasta avaetapp on Harjumaal Ruilas, teine etapp Raplamaal ja kolmas etapp Läänemaal Palivere nõudlikel radadel. Sari eristub teistest omataolistest selle poolest, et hõlmab kõiki Eesti suuremaid saari. Augustis korraldatakse sarja neljas ja Läänemaa eksootilisim etapp Vormsi saarel, kuhu osalejate sõiduks tellitakse lisapraamireise. Viienda etapiga jõutakse Hiiumaale. Suve lõpus saab kulgeda Läänemaal Matsalu ja Kullamaa radadel ning hooaeg lõpeb oktoobris Saaremaal Karujärve rattamaratoniga.

Kõigil sarja etappidel on kavas põhisõidu pikk ja lühike distants. Põhisõitudele eelnevad 1–2 kilomeetri lastesõidud. Kavas on sõit kõige väiksemaile, kuni 4aastastele, kes vahetevahel vajavad sõidu ajal ka vanemate toetust, nn tillusõit pikkusega umbes 400 m. Pikk distants oma pikkuse ja raskusastmega on harjutavaile rattasportlastele. Lühemat distantsi on muudetud kergemaks, seega jõukohasemaks tavasõitjaile. Lühikese distants on kuni 25 kilomeetrit.

Sari on alguse ja nime saanud Marimetsa rabaga piirnevate valdade algatusest korraldada rattaspordiüritusi. Rattavõistlusi alustati Kullamaal aastail 2004–2005. Seejärel sündis MTÜ Marimetsa Sõprade Seltsil idee luua jalgrattavõistluste sari ja 2006. aastal asuti korraldama Marimetsa rabaga piirnevais valdades rattakrosside sarja. Neli esimest aastat kandis sari nime Rakser Marimetsa Kapp tulenevalt toetaja nimest – RakserSport. 2009. aastast on jalgrattaklubi Paralepa klubi sarja peakorraldaja.

Sari alustas 2006. aastal neljaetapilisena, nüüd on sarjas kaheksa etappi.

Marimetsa Kapp on aasta-aastalt kasvanud ning saanud järjest populaarsemaks. Läänemaa rattasarjast on saanud Lääne-Eesti maastikurattasari. Osalejate arv on kasvanud ligi viis  korda. 2014. aastal finišeerus igal etapil keskmiselt 271 ratturit. 

Jaan Saviir

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Eha
Eha

Areng on 10. aastaga nii võimas olnud. Jõudu edasi minekul! Aitäh, kogu korraldajate tiimile, kes sellist võistlust eest veavad. TÄNUD toetajatele ja sponsoritele, kes on oma toetava õla alla pannud!
Sportlikele inimestele ütleksin: “istu ratta selga ja tule sõitma!” Perekonnad tulge lastega koos, kõikidele vanuseastmetele on oma sõidud.
Üks suur sponsor võiks sellel aastal olla “HEA ILM!”

Aare Vaalma
Aare Vaalma

Tänan RakserSporti ja esimeste rattasõitude korraldajaid. Ilusad ajad olid.

wpDiscuz