Taas algab kampaania “Värviline Haapsalu”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasium. Foto: Urmas Lauri

Värviline vaade Haapsalu Pritsumaja tornist. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linn alustab taas majade ja piirdeaedade värvimise kampaaniaga „Värviline Haapsalu“. Kampaania läbiviimise eesmärgiks on Haapsalu linna ilme parandamine ning majaomanike ergutamine hoonete ja piirdeaedade korrastamisel ning värvimisel. Koostööpartneriteks on linnale värvifirmad Akzo Nobel Baltics AS, AS Tikkurila ning AS Eskaro, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Kampaaniast osa võtta soovijatel tuleb täita vastav taotlus. Selle põhjal väljastatakse hoone/piirdeaia värvimiseks vajalik värvikaart, mille alusel saab kampaaniast osavõtja osta välisvärvimiseks vajalikke värve soodushinnaga. Allahindlus värvikaardiga on 20 protsenti.

Haapsalu linn koostöös AS Tkkurila, AS Sadolini (nüüd nimega Akzo Nobel Baltics AS) ning värvipoodidega alustas „Värvilise Haapsaluga“ 2001. aastal. Mõlemad värvifirmad on linna partneriteks siiani. Pikemat aega lööb kampaanias kaasa ka AS Eskaro. Sel aastal toimub „Värvilise Haapsalu“ konkurss kaheteistkümnendat korda, kuna mõned varsemad aastad on vahele jäänud.

Kokku on Värvilise Haapsalu algusest 2001. aastal avaldusi linnale esitatud 431. Avalduse esitamise aastal on tööd lõpetanud 241. „Värvilise Haapsalu“ raames on värskendatud umbes 300 maja välimust. Haapsalu linn julgustab kampaaniast osa võtma ka sel juhul kui värvimise plaan on väiksem, näiteks ainult piirdeaed või aknad-uksed.

Konkurss algab 1. mail ning lõppeb 1. oktoobril. Avaldusi osalemiseks ja värvipassi saamiseks võetakse linnavalitsuses vastu 1. maist kuni 30. juulini 2015.a. „Värvilise Haapsalu 2015“ juhendiga saab tutvuda Haapsalu linna kodulehel www.haapsalu.ee/varviline-haapsalu-2015 .

Kampaaniast osavõtnute vahel valib Haapsalu linn välja ka preemiate saajad. „Värvilise Haapsalu“ preemiafond on 500 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lillad
8 aastat tagasi

saavad lillad plangud

See
8 aastat tagasi

…kampaania algas juba kuu tagasi mitteametlikult ja suurte sodimistega. Kusjuures on väga kahju,et politsei on kuupalgal- kas püüad pätte või lebotad niisama- palga saad ikka kätte..