Martna volikogu astub tagasi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rehkalt Martna uus volikogu Helen 018

Martna volikogu juhtis EKRE liige Hardi Rehkalt. Foto: Helen Viispert

Martna volikogu astub täies koosseisu tagasi, sest ei suutnud 1. aprilliks vastu võtta selle aasta eelarvet.

Martna volikogu viimane istung oli reedel, eelarvet vastu ei võetud, sest volikogus jäid  hääled viiki ja eelarve jäi vastu võtmata.

Opositsiooni kuuluv Arvo Ninn ütles, et neil ei olnud etteheiteid eelarve kohta, kuid nad kasutasid võimalust, et võimuliidu üks liige on haige ja hääled jäävad viiki.

"Meil ei ole mõtet 2,5 aastat nisama istuda, meil poleks väljundit olnud," ütles Ninn. "Meid ei võetud kuulda, meid ignoreeriti."

Volikogu esimees Hardi Rehkalt ütles, et opositsiooni selline käik oli täiesti ootamatu, sest eelarvet on varem üheskoos arutatud ja suuri erimeelsusi selles ei olnud.

"See oli opositsioonil ette planeeritud kollektiivne enesetapp," ütles Rehkalt.

Rehkalti sõnul on olukord Martnas ainulaadne, sest volikogu alguses esitas opositsioon umbusaldusavalduse vallavanema Tiiu Aavikule. Seda pidi volikogu arutama järgmisel istungil.

Järgmise istungi kutsub nüüd kokku valla valimiskomisjoni esimees, vallasekretär Kaie Talving.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
53 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kustas
8 aastat tagasi

Arvan, et vallas puuduvad inimesed, kes suudaksid seda juhtida. Tiiu Aavik on juba mitmeid valimisi mänginud väikeste valdade mängu – kandideerime valla personaliga(Aavik, Kivipuur jne.), sekka mõni lokaalne prominent ja siis asendusliikmed peale kui valla admin paigas. See on tegelikult ju väga vana ja klassikaline teguviis. Tegelikult ju kohalikul valijaskonnal peaks olema nende inimeste pärast häbi, aga kas on? Või oleme samasugused?

jaminaka
8 aastat tagasi

Muide,see Ninn ei ela üldsegi Martna vallas,tal pohlad,mis Martnast saab,peaasi,et sai ära teha…

Villu
8 aastat tagasi

Puravikku pakkunud???
miks mitte riisikaid?
no nüid läheb alles huvitavaks…millal seenekaste valmis saab? 9 kuu pärast?

Setule
8 aastat tagasi

Ei saa asjale pihta. Aga mis puutub siia tema poeg.?

Setu
8 aastat tagasi

Ma kuulsin .et vallavanema poeg oli ühele daamile puravikku pakkunud !

einoh,
8 aastat tagasi
Reply to  Setu

see on küll hea uudis

Kodanik+3
8 aastat tagasi

Martnal on viimane aeg üritada Ridalaga või Lääne Nigulaga liituda. Aga nad arvatavasti pole sellest huvitatud. Liiga kallis on selle kandi järele aitamine.

jaminaka
8 aastat tagasi

Need Martna keskuse elanikud võiks ise ka vaeva näha,et korterid soojad oleks,kütke ise,mitte ärge pidage nn.kultuurikatlas pidusid.

Lugupeetud+Valla+Kodanikele!
8 aastat tagasi

Muideks lollus ei ole gripp, mis nakkab. Kui tunned, et viga küljes, on alge mujal.

Lugupeetud+Valla+Kodanikele!
8 aastat tagasi

Järelikult on töötajad oma tööandjaga rahul, kui hääli annavad. Tiiu teod ja tegemata jätmised on üks asi,aga valla eelarve on hoopis teine. Me kõik MTÜ-d ootame ja kannatame. Täna oli viimane päev Valla eelarve kinnitamiseks. Aga mida kahjuks teha ei saanud, sest puudub volikogu. Valla eelarve kinnitamatta jätmine oli kius, mis jätab kõiki hetkel rahadeta, kaasaarvatud MTÜ-d, näiteks ka MTÜ Martna Spordiklubi. Kas elame nüüd põhimõtte järgi, et oleme parem ilma, kui, et mõni oleks saanud rohkem ? Kas see on teie arvates normaalne? Miski ei heasta Tiiu tegusi ja tegemata töid aga praegu terve valla rahata jätmine on kui… Loe rohkem »

Valla+elanikuna
8 aastat tagasi

Arvan,et volikogu liikmed kes ei teinud seda raha pärast loobuvad oma hüvitistest MTÜ-de kasuks.Ja ma arvan,et siin on tegu üles ässitamisega.
Ei tahaks uskuda,et volikogu liikmed on südametud ja võtavad hüvitised vastu teades,et MTÜ-d sellega kannatavad.Usun,et avalduse alusel nad saavad seda teha.

endine elanik
8 aastat tagasi

Aavik astugu parem tagasi. haiged paigutatakse tervete inimestega ühte majja elama sest teine maja vaja küttelt maha võtta, midagi ei remondita ega tehta. RAHA POLE…siis milleks maksavad elanikud remondi fondi raha??? Vahel on korterid külmad nii et ollagi ei saa, pole enne teisi vallavanemaid selliseid jamasi olnud kui nüüd Aavikuga.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  endine elanik

Loomulikult peab vallavanem tagasi astuma, kui tuba külm on. Ükski endast lugupidav kodanik ei hakka ju ise oma toasooja eest hoolt kandma. Selleks ikka ju vallavanemad olemas. Hommikul käib tarest tarre ja paneb ahjud kütte. Õhtul jälle tuleb ja paneb siibri kenasti kinni.

ex.
8 aastat tagasi
Reply to  endine elanik

Olen 100% nõus!