0

Verekeskus kutsub Haapsalu doonoripäevale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DoonorpelikanRegionaalhaigla verekeskus ootab kõiki terveid ja abivalmis täisealisi inimesi doonoripäevale 23. märtsil Haapsalu kultuurikeskusesse kell 11.00-15.30.

„Vajame väga 0 reesusnegatiivse ja A reesusnegatiivse veregrupiga doonorite abi, teretulnud on muidugi ka kõik teised doonorid,“ sõnas verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz