Paljulapselised pered said kingiks madratsid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

urmas lauri Suurperede liidu madratsid 010

Läänemaa suurperede liidu juhatuse liige Anneli Erstu (vasakult) ja kaheksa lapse ema Elve Mikkus. URMAS  LAURI

 

Tundmatuks jääda sooviv madratsitootja kinkis Läänemaa paljulastelistele peredele rekatäie voodeid ja madratseid.

„Iga laps on seda väärt, et ta saaks magada korralikus voodis,” ütles Läänemaa suurperede liidu juhatuse liige Anneli Erstu.

Erstu ütles, et see on olnud suurperede liidu suurim ettevõtmine. Kuu aega tagasi tekkis suurperede liidu juhatuses mõte, et liitu kuuluvaid peresid peaks aitama voodite ja madratsite hankimisega. Abipalvega otsustati pöörduda Eesti ühe suurima madratsitootja poole.

„Kirjutasin madratsifirmale ilusa kirja, et meil on tegus liit, kuhu on koondunud suurepärased pered, kes vajaksid abi,” ütles Erstu. 

Firma, kes ei soovi, et teda esile tõstetaks, vastanud kohe. „Mul paluti täpsustada, millised pered meie liidus on ning kui palju madratseid-voodeid me sooviksime,” meenutas Anneli Erstu. „Tegin taustatöö ära, panin kirja, kellele mida vaja on.”

Firma omanik tuli Rootsist kohapeale ja andis abistamiseks nõusoleku. Miks Eestis ja laias maailmaski tuntud vooditekstiilifirma ei taha, et nende nimi avalikkuse ette tuleks, ei osanud Erstu öelda.

„See, et firma raatsib oma kasumi arvel lastele annetada, on ikka väga vahva,” ütles Erstu. Ta lisas, et neid firmasid, kes oleksid lastega peresid nõus aitama, on palju.

Erstu kiitis Haapsalu ettevõtet, kes andis voodikoorma kohaletoomiseks kaubiku. „Selleta poleks me madratseid kohale toimetada saanud ning ega meil oleks madrateid jaotamiseni kusagil ka ladustada olnud,” selgitas Erstu.

Ka rekaomanik on tagasihoidlik, ega soovi enda nime nimetamist. „Aga selle firmaga on meil pikaaegne koostöö,” lausus Anneli Erstu.

Suuremaks madratsijagamiseks läks eile õhtul. Voodiprojekti kaasaaitajaile tegi lillepood Flamingo lillekimbud, Kangadžungel pani välja kinkekaardid.

Erstu ütles, et suurperede liidul on lähiajal veel paar suuremat projekti käivitamisel. „Üks on koduremonditeemaline,” lausus Erstu. „Mis täpsemalt, sellest on vara rääkida.” 

Läänemaa suurperede liitu kuulub 81 nelja- või enamalapselist peret.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Annu
9 aastat tagasi

Vabandust Anneli Erstu*

Annu
9 aastat tagasi

Tubli on Anneli Ertsu, kes jõuab oma laste kõrvalt veel teistele lastele vajalikke asju muretseda. Jõudu ja jaksu edaspidiseks.

Kiiduväärt
9 aastat tagasi

tegu toetajatele ! Arvan , et ei oleks sobilik siin õelutseda.
Kui pered on üksteist toetavad ja neil on see võimalus – tore ju !
Kui aga seda võimalust pole,… !?

Anonüümne
9 aastat tagasi

100% nõus. liisel ka õige jutt.
Tublid on need vanemad, kes ise hakkama saavad.

bra
9 aastat tagasi

Mitmed korrad enam kiidan suurpere,kes ise oma jõududega üritab hakkama saada. Ei ole kahju,kui saab kingituseks madratsi, voodi vms. Ta ongi selle ära teeninud. Hindan neid perekondi palju enam,kui neid väliselt uhkeid perekondi,kes paraku ilma (vana)vanemate toe ja abita üldse kuhugi ei jõuaks.

väike
9 aastat tagasi

Lasterikas-paljulapseline

Ajakirjanik-kirjatsura

bra
9 aastat tagasi

Oi kui ilus uudis! Pole üldse kuulnud,kas Läänemaal vallad või linn ka kuidagi neid tublisi perekondi meeles peab?

mida veel
9 aastat tagasi
Reply to  bra

Mis sa loodad? Haapsalu linnale on lapsed kulu,nende pealt plaanitakse ikka kokkuhoidu. Sukles istub reeglina nutitelefonis,kui lastega üritustel käib. Sõber Innar aegajalt jalutab.