Lääne Elu paberleht laupäeval, 14. märtsil

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Le20150314Haapsalu kooliralli algab pühapäeval

Kuigi Haapsalus saab alates pühapäevast 1. klassi sisseastumise avaldusi esitada, on Uuemõisa algkoolis  kohad juba täis. Kokku peaks Läänemaal tänavu kooliteed alustama 269 õpilast.

„Vehkleja”. Kaks lugu, elu ja tõde filmis

Mängufilmis „Vehkleja” tuleb esimene Endel Nelise võit aastal 1952, mil Haapsalu koolilapsed võidavad turniiri Leningradis. Tegelikult tuli esimene võit Nelisele juba aastal 1951, kui tema õpilane Ivi Puupus tuli NSV Liidu noortemeistriks.

Endel Nelise vehklemistreenerist tütar Helen Nelis-Naukas on selle kohta kirjutanud oma pere eluloos: „Enam ei saadud Haapsalust ära minna, ei saanud oma õpilasi maha jätta.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
"Vehkleja"
9 aastat tagasi

on mängu- mitte dokumentaalfilm, sellepärast ei olnud just kõik nagu me mäletame. See on film inimsuhetest mitmel tasandil, mis jutustab lahti Haapsalu ja miks ka mitte üldiselt selle aja loo. Hea et meie linna ja Endel Nelise lugu sai filmiks ja nii räägitud paljudele maailmas. Klaus Häröni tehtud film Anna Heinamaa nägemuse põhjal on kunstiteos ja peame olema tänulikud, et kedagi inspireeris Endel Nelise ja meie linna lugu.