Avalikustati 700 hektari suuruse Piirsalu baasi ja selle lähiala detailplaneering

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

piirsalu polügoonKaart: Piirsalu baasi detailplaneering

Kaitsevägi ja Kaitseliit kavandavad Piirsallu 677 hektari suurust baasi. Baasi ja selle lähiala detailplaneeringu eskiisi ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) programmi eelnõu on avalikult kättesaadav Lääne-Nigula valla kodulehel, märtsi esimeses pooles on dokumendid kättesaadavad ka Risti endiseds vallamajas ning Lääne-Nigula vallavalitsuses Taeblas.

KSH programmi ja detailplaneeringu eskiisi avalik arutelu toimub Risti teeninduskeskuse saalis 20. märtsil.

Risti vallavalitsus algatas Kaitseväe ja Kaitseliidu Piirsalu baasi ja selle lähiala detailplaneeringu mais 2013. Sama aasta augustis otsustas Risti vallavolikogu menetleda detailplaneeringut üldplaneeringut muutvana ja algatati planeeringuga kavandatava tegevuse keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Planeeritava ala suurus on u 677 hektarit. Planeeringualal asub olemasolev Kaitseliidu lasketiir, endise raketibaasi varemete ala kasutavad Kaitsevägi ja Kaitseliit taktikaväljaõppel. Angaaride piirkond on valla üldplaneeringuga kuulutatud miljööväärtuslikuks alaks.

Detailplaneeringu eesmärgiks on Piirsalu baasi maa-ala tsoneerimine, hoonestusalade ja ehitusõiguse määramine, liikluskorralduse, parkimise ja tehnoehitise kavandamine, heakorrastuse ja haljastuse põhimõtete lahendamine, vajalike piirangute määramine.

Detailplaneeringu algataja on Risti vallavalitsus, korraldaja on Lääne-Nigula vallavalitsus. Planeeringu koostajaks Sweco Projekt AS ja KSH tegijaks OÜ E-Konsult. Planeeringu kehtestaja on Lääne-Nigula vallavolikogu.

Kaitseväe ja Kaitseliidu Piirsalu baasi ja selle lähiala detailplaneeringu eskiis ja KSH programm on avalikustamiseks kättesaadav Lääne-Nigula valla kodulehel.

2. kuni 16. märtsini on detailplaneeringu eskiis ja KSH programm kättesaadav Lääne-Nigula vallamaja fuajees Taeblas, Haapsalu mnt 6 ja vallavalitsuse Risti teeninduskeskuses Haapsalu mnt 4.

Programmi ja eskiislahenduse kohta saab esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kohapeal või elektroonselt 18. märtsini.

KSH programmi ja detailplaneeringu eskiisi avalik arutelu toimub Risti teeninduskeskuse saalis 20. märtsil algusega 11, kus tutvustatakse KSH programmi ja detailplaneeringu eskiislahendust ning tulevad päevakorrale esitatud ettepanekud, küsimused, väited.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments