Haapsalu kutsekooli õpetajal ilmus trükist vitamiinijookide raamat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

vitamiiniraamatAili Tervonen, "Vitamiinijoogid". Repro: HKHK

Haapsalu Kutsehariduskeskuse toitumisõpetajal Aili Tervonenil ilmus jõulu eel trükist raamat „Vitamiinijoogid“, milles leidub 20 huvitavat retsepti tervislike jookide valmistamiseks, vahendas kutsehariduskeskus oma veebilehel.

Raamat tutvustab kümmet vitamiini ja annab lihtsal moel vastuseid, miks vitamiine on vaja, millises toidus neid leidub ja millal organism vitamiine enam vajab. Raamatusse on valitud nii sooje kui külmi jooke, smuutisid ja kokteile konkreetse vitamiini sisalduse seisukohalt. Retsepte illustreerivad meeleolukad fotod ning lisatud on täiendav informatsioon joogi vitamiini- ja kalorisisalduse kohta.

Läbirääkimised raamatu koostamiseks algasid umbes aasta tagasi, kui Maalehe kirjastuse Hea Lugu esindaja võttis ühendust õpetajaga. Aili Tervonen saatis näidiseks mõned retseptid ning sestpeale algasid ettevalmistustööd. Suvi läbi katsetas Aili retsepte, kaalus, mõõtis ning maitsestas jooke ning testis maitset oma pere ja tuttavate peal. Oktoobrikuuks sai valmis käsikiri ning seejärel alustas tööd fotograaf, kes ka ise retseptide põhjal kõik joogid läbi proovis ja fotodele jäädvustas. Valmis piltidest tehti valik ja lisati sobivaimad retseptide juurde.

Raamatut trükiti 1000 eksemplari. Raamatu põhjal on õpetaja Aili Tervonenil algamas 18. märtsil Haapsalu kutsehariduskeskuses koolitus „On aeg juua terviseks – Vitamiinid ja vitamiinijookide valmistamine“.

Raamat „Vitamiinijoogid“ on Aili Tervoneni teine väljaanne. 2006. aastal ilmus trükist tekstiilmaterjale tutvustav raamat „Kangad“, mille täiendatud kordustrükk näeb ilmavalgust veel sel aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments