1

PKC Haapsalu tehase sulgemine tõi kaasa viimaste aastate suurima koondamise

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PKC Eesti Haapsalu tehas. Urmas LauriPKC Eesti Haapsalu tehas. Foto: Urmas Lauri

Kõige suurem koondamine viimaste aastate jooksul toimus eelmisel aastal vaikses kuurortlinnas Haapsalus, kus PKC Eesti teatas oma tehase sulgemisest, kirjutas Lemmi Kann Ärilehes.

Tehas andis tööd 347 inimesele, kellest Haapsalu elanikke on 240, ülejäänud on maakonnast. Töötukassa teatas kohe, et nii paljudele inimestele Läänemaal tööd ei leidu. PKC pakkumise minna tööle ettevõtte Keila tehasesse võttis erinevatel põhjustel vastu vaid 29 inimest.

Haapsalu linnale tähendas see eelmisel aastal laekumata jäänud 95 000 eurot, sel aastal jääb arvestuslikult linnakassasse laekumata 220 000 eurot. Haapsalus on 4550 maksumaksjat, neist 210 ehk 4,5 protsenti töötas PKCs. Läänemaa Arenduskeskuse juhataja Andres Huule sõnul tuli PKC Haapsalu juhtmetehaselt kogu Läänemaa ettevõtete müügitulust umbes kümnendik. Linnapea Urmas Sukles ütles, et sotsiaalset katastroofi see linna jaoks siiski ei tähenda. Paraku paljude perede oli see siiski katastroof – neid peresid, kus kõik pereliikmed PKC-s töötasid, oli omajagu.

Oktoobris saabus küll rõõmusõnum, et tehas töötab edasi, sest ootamatult kasvas tellimuste maht, kuid see on vaid ajutine leevendus. Kasvanud tellimused ei tähenda PKC Eesti juhatuse esimehe Lauri Rohtoja sõnul seda, et Haapsalu tehase sulgemise osas ümber mõeldakse. Siiski annab see inimestele suurema ajavaru, et uue töö, ja võib-olla ka elukoha järele ringi vaadata.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tsurka
tsurka

Edasi vaba eesti !!!

wpDiscuz