ERR avas taas valijakompassi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

valijakompass 2015-01-26 11.41.15Valijakompassi eesmärk on juhtida valijate tähelepanu ratsionaalsetele poliitikaküsimustele ning aidata positsioneerida erakondi tuginedes nende programmilistele seisukohtadele. Foto: ekraanitõmmis

Valijakompass aitab taas leida oma vaadetele lähima erakonna, teatas ERR oma uudisteportaalis.

2015. aasta märtsikuus toimuvate riigikogu valimiste eel on kõigil huvilistel võimalus leida valimistel kandideerivate erakondade hulgast enda vaadetele lähim erakond. Selleks on Tartu ülikooli riigiteaduste instituut ja Eesti rahvusringhääling loonud valijakompassi, mida saab igaüks kasutada aadressil valijakompass.err.ee.

„Kompass aitab mööda vaadata tavapärastest stereotüüpidest ning keskenduda sellele, mis on oluline igas toimivas demokraatlikus riigis – poliitika sõlmküsimustele,“ rääkis valijakompassi projekti põhitäitja, TÜ riigiteaduste instituudi teadur Kristjan Vassil.

Vastates 30 poliitilisele väitele on kasutajatel võimalik määrata oma asukoht poliitilisel maastikul ning leida oma vaadetele kõige lähem erakond.

Valijakompassi kasutatakse riigikogu valimistel Eestis juba teist korda. 2011. aasta valijakompassi kasutas ligikaudu kümme protsenti valijaskonnast ehk umbes 110 000 unikaalset kasutajat.

Valijakompass on kõigile kättesaadav veebis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments