Elektrilevi: Elektrinäidu teatamine on kahe aasta pärast ajalugu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vähem kui kahe aasta pärast on kõik elektriarvestid kaugloetavad, mis tähendab, et tarbijad ise Elektrilevile enam näite edastama ei pea, kirjutab Elektrilevi mõõteosakonna juhataja Viktor Afanasjev (pildil).

Viktor AfanasjevParalleelselt kaugloetavate elektriarvestite hoogsa paigaldamisega valmistub Elektrilevi juba täna saabuvaks näiduvabaduse ajastuks. See tähendab tarkvaralahenduste ja –arenduste vajaduse hindamist kaugloetavate arvestite paigaldamise valguses.

Üks olulisemaid muudatusi seoses näiduteatamisega on pikalt ettevalmistatud näidukaartide kasutamisest loobumine. Alates käesolevast jaanuarist loobub Elektrilevi näidukaartide kasutamisest elektriarvesti näitude töötlemiseks.

Eelmisel aastal läbi viidud pilootprojekt näitas, et teistele mugavatele näiduteatamise viisidele üleminek üldjuhul raskusi ei tekitanud. Lisainfot küsis kolmandik ligi 10 000 pilootprojektis osalenud majapidamise omanikust. Neist omakorda 2500 majapidamise omanikku leidis peale vestlust klienditeenindajaga näidukaardist mugavama viisi näitude edastamiseks.

Näite saab teatada meie e-teeninduses, kliendiinfotelefonil 777 1545 või tasuta näidutelefonil 800 4545. Viimane toimib ainult lauatelefonilt helistades. Veel ühe võimalusena võib näitude edastamiseks appi paluda lähedase inimese. Volituse saab selleks teha Elektrilevi e-teeninduses, kuid näite saab edastada ka ilma volituseta.

Klientidele, kellele igakuine näitude teatamine on tülikas, soovitame enne peatset kauglugemise käivitumist üle minna paindlikule näiduteatamisele. See tähendab igakuisest näiduteatamisest loobumist. Edaspidi koostatakse arve prognoosi põhjal, mille aluseks on senised tarbimisandmed. Arvestinäitu ootame kliendilt sel juhul ainult üks kord aastas. Täna on sellise võimaluse kasuks otsustanud 32 000 majapidamist.

Kellel aga küsimusi tekkis, siis klienditeenindajad on valmis vajadusel nõu andma ja jagama infot, et koostöös jõuda kõige mugavama lahenduseni.

Aga juba vähem kui kahe aasta pärast ootab kõiki majapidamisi üleminek kauglugemisele, mille järel kaob näitude edastamise vajadus sootuks. Tänaseks on paigaldatud 352 000 ehk üle poole planeeritud 624 000 kaugloetavast arvestist.

Vaata, millal paigaldatakse kaugloetav elektriarvesti Teie majapidamisse.

Viktor Afanasjev, Elektrilevi mõõteosakonna juhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no thanks
9 aastat tagasi
Siim
9 aastat tagasi

Nii tore, et sellest Imatra Elektri piirkonnas räägitakse.