Lihula kulturinõunik hakkas maiustusi tegema

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Lihula vallas 15 aastat haridus- ja kultuurinõunikuna töötanud Kersti Ajaots hakkas pärast koondamist ettevõtjaks ja valmistab nüüd koos oma partneri Kaja Kivisaluga martsipanist maiustusi.

Ajaotsa ja Kivisalu osaühing Matsalu Maius tegutseb koduköögis, kus naised voolivad valgest martsipanist väikesi linnumune ja värvivad neid looduslike värvidega.

Esimest korda tõid nad oma toodangu müüki Matsalu filmifestivalile, nüüd on neid linnumune tehtud 70 kilo.

Lihula lilltikandi motiiviga pakendis Matsalu maiust saab osta Lihula ja Haapsalu Konsumist ja e-poest, kolmapäeval läks kaup esimest korda ka Saaremaa parvlaevadele.  

„Kaubamärk on registreerimisel, tegeleme turunduse ja tootearendusega,” ütles Ajaots reipalt. Haapsalu kutsekool aitas naistel teha ettevõttele kodulehekülje.

Ajaotsa kuulates pole midagi lihtsamat kui oma ettevõtte asutamine.

„Mis seal keerulist!” ütles Ajaots. „Läänemaa arenduskeskus korraldab ettevõtjaile koolitusi, nii et tugi on olemas, kui viitsid ise midagi välja mõelda.”

Naisi nõustas LAKi ettevõtluskonsultant Cynne Põldäär. Osakapital oli naistel koos. Toetust nad küsisid, aga ei võtnud, sest ettevõtluse arendamise sihtasutuse starditoetuse saamiseks tuleb olla valmis töökohta looma. Kööki rajatud kommivabrikusse aga rohkem töötajaid vaja ei ole.

Ajaotsa sõnul lõid nad Lihula rahvakunsti seltsingu juhi Kaja Kivisaluga kommivabriku puhtast lustist, et oleks tegevust.

„Mind toidab riik ja minu partnerit mees,” naeris Ajaots pensionieale viidates.

Maiused 3 Maiused lindudega ksikud munad 3 pakendit tootmine 1

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!
9 aastat tagasi

tubli igatahes

Tublid
9 aastat tagasi

Väga tublid

juust
9 aastat tagasi

jah talle anti korralikult “suuska”

Maali linnast
9 aastat tagasi

Kas see Lihula kultuurinõunik Kersti Ajaots, kes töötas endise Lihula Vallavolikogu esileedi Tiina Lobja alluvuses sai “kinga” nagu Tiinagi?

söödik
9 aastat tagasi

Olen juba saanud, mulle igathes
maitsesid, kuigi pole eriline martsipanisõber

kult.nõunik
9 aastat tagasi

Pealkiri jälle eksitav ! Tüüpiline ÕL tase !