Taebla kolemajade saatus kaalukausil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taebla raudtee (3)Kaks kolemaja Taeblas. Foto: Urmas Lauri

Taebla miljööd risustavad kolm aastakümnete eest pooleli jäänud kortermaja. Üks majadest kuulus sunbdlikvideeritud ettevõttele, kahe maja omanik on välismaalane, keda vallavalitsus kuidagi üles leida ei suuda.

Rahvale need kolemajad ei meeldi, selgus elanike küsitlusest.

Lääne-Nigula vallavalitsus teatas valla infolehes, et kolemajade probleemiga on asutud tõsisemalt tegelema.

Eeskätt puudutab see Taeblas Nurme põik 5 asuvat viiekorruselist paneelelamut, mis kuulus praeguseks sundlikvideeritud äriühingule, seega hoonel praegu omanikku justnagu polegi. Hoone uksed ja aknad suleti suvel laudadega. Et hoone saaks uue omaniku, esitati kohtule taotlus sundlikvideerimise tagasipööramise menetluse algatamiseks. Kohus on asja menetlusse võtnud.

„Kohtuveski jahvatavad tasapisi ning loodame, et ehk kevadeks saabub mingi lahend,“ teatatakse vallaelanikele. „Eesmärgiks on jõuda hoonekarbi lammutamiseni. Praegu on keeruline uskuda, et sellest karbist enam asja saab.“

Pinnuks silmas on ka kaks põllupealset tühja kortermaja. Nendel majadel on omanik olemas, kuid probleem on selles, et nende majade omanik on välismaalane ja vallavalitsusel ei õnnestu omanikuga ühendust saada. „Vallavalitsus tegeleb ka selle küsimusega,“ kinnitatakse infolehes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
koli
9 aastat tagasi

venemaale siis kullake pook

pook
9 aastat tagasi

Oleks nõukogude võim kasvõi 1 aasta kauem kestnud, siis oleks need majad jõutud valmis ehitada. Röövkapitalism tuli ja hävitas peale nende veel palju maju.

kuule
9 aastat tagasi

saa üle…oled juba suur 😀

fds
9 aastat tagasi

Mis kolemajad? Ehkad ikka 😀 aga ei ole nad midagi koledad, täitsa ilusad. Minu lapsepõlve mänguala, ei tohi lammutada 😀

see vend
9 aastat tagasi

istub ju kinni, ei taha öeldagi millepärast 🙂

Mikk
9 aastat tagasi

Koik on paberite järgi Soomest

mõh
9 aastat tagasi

kas mitte üks soomlane pole