Laupäeval on Kiltsis Läänemaa suurim motospordivõistlus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kert Pääbo foto Tõnis KrikkLaupäeval, 11. oktoobril on läänlastel paslik sammud seada Kiltsi lennuväljale, kus leiab aset Läänemaa suurim motospordivõistlus.

Haapsalu kestvuskross on tänavuse Eesti meistri- ning karikavõistluste kolmas etapp. Lisaks saavad võistlejad koguda ka Balti MV ja KV punkte. Kiltsi lennuvälja territooriumile on maha märgitud 6,2 km ring, millest ei puudu ka silmailu pakkuvad lennukiangaaride ületused.

Kindlasti loodab kodupubliku toel on positsiooni üldtabelis parandada Lääne MK sõitja Kert Pääbo (pildil, foto Tõnis Krikk), kes on hetkel soomlase Jari Alaneni järel E1 klassis teisel kohal. Mehi lahutab napp 6 punti. Veteranide klassis hoiab hetkel liidrikohta Reio Engman. Ega ta kodurajal kergelt sõita võtta ei saa, tema lähim konkurent Toivo Nikopensius on 8 punkti kaugusel.

Laupäeval algab võistluspäev kell 11.00 Siis tuiskavad rajale soolomootorrattad ning sõidu kestvuseks on 120 minutit. Kell 13.30 on rada Quad 50 päralt. Kõige väiksemad sõidumehed teevad 15 minutilise sõidu. Kell 14.00 tuiskavad 40 minutiks rajale Quad 100/200 võistlejad. Võistluspäeva viimane start antakse kell 14.50 neljarattalistele ATV-dele ning Quadidele. Masinad ja mehed/naised on rajal 90 minutit.

Kestvuskrossi vaatamine on pealtvaatajatele tasuta.

Hannes Prikk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments