6

Seadusemuudatus taaskeelustab avaliku alkoholijoomise

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Šotimaal on avalikus kohas joomise eest trahv kini 500 naela Urmas LauriŠotimaal on avalikus trahv kohas joomise eest 500 naelsterlingit (640 eurot). Foto: Urmas Lauri

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile korrakaitseseaduse muutmise eelnõu, mis taaskeelustab avalikus kohas alkoholi joomise.

Eelnõus kavandatakse seletuskirja kohaselt keelata avalikus kohas alkoholi joomine, välja arvatud seaduses ja kohaliku omavalitsuse poolt avalike ürituste korda reguleerivates määrustes ja avalikus kohas alkoholi joomist lubavates üldkorraldustes määratud juhtudel.

Eelnõuga liigutakse enne tänavu 1. juulit kehtinud regulatsiooni taastamise suunas, mil avalikus kohas alkoholi joomine oli keelatud.

Eelnõu koostamisel on ministeerium arvestatud inimeste üldist negatiivset suhtumist alkoholi tarbimisse tänavatel, väljakutel, parkides ja poodide läheduses. Samuti on arvestatud, et häirimisel põhinev keeld ei ole mitme omavalitsuse hinnangul inimestele ega korrakaitseorganitele piisavalt arusaadav ning ilma lauskeeluta ei ole võimalik alkoholi tarbimist avalikes kohtades piirata.

Erinevalt varasemast regulatsioonist on säilitatud korrakaitseseadusest tulenev keeld häirida alkoholi tarbimisega teisi isikuid ka siis, kui alkoholi tarbimine toimub seaduse või kohaliku omavalitsuse poolt lubatud kohas.

Eelnõu laiendab kohaliku omavalitsuse pädevust sellega, et volitab määrama üldkorraldusega kindlaks avalikud kohad, kus on alkoholi tarbimine lubatud, ning need arusaadavalt tähistama.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
gini armastav noormees (mitte väga noor)!
gini armastav noormees (mitte väga noor)!

mul suva, joon nagunii ainult gini avalikult, nüüd kui uuesti ära keelavad, pean jälle sildid maha vötma, nagu enne lubamist! lubamine töi kaasa alaealiste karistamatu alkohooli tarbimise avalikult, vähemalt tartu linnas!!!

KodanikN
KodanikN

Parmudel savi nagu nii peavad oma labrakaid edasi.

Vähemalt
Vähemalt

….korraks on seaduseandjad kaineks saanud.Jube oli vaadata paljude pargipinkide(ka raudteetammi ), aga ka bussipeatuste lagastatud ja täiskustud ümbrust. Rääkimata sellest,et tihti polnud normaalsetel inimestel neid paiku võimalik kasutada, kuna parmud pidasid piknikku…..

pook
pook

Bussipeatustes ei ole lubatud ka praegu avalikult juua. Nii, et seal juuakse kõige rohkem ja trahve saaks teha küll.

linnamies
linnamies

Juuakse, juuakse, aga seda ei pea soodustama riiklikult.

kylamies
kylamies

otsustagu juba ykskord ära mida nad tahavad niikui nii juuakse igal pool.

wpDiscuz