0

Jätkub projekt „Naiste kaunis rahvariie vene ja eesti kultuuris“

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

MTÜ Eesti-Vene Rahvakultuurikeskus BEREGINJA korraldab koostöös Lääne Maakonna Keskraamatukogu ja MTÜ Haapsalu Käsitööseltsiga 2014. aasta jooksul mitmeid näitusi, loenguid ja õpitubasid, seda projekti: „Naiste kaunis rahvariie vene ja eesti kultuuris“ raames.

Projekti eesmärgiks on tutvustada vene ja eesti kogukonnale mõlema rahvuse naiste rahvariiete kandmise kombestikku. Projekti toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Kevadel toimus selle projekti raames kaks näitust ja õpituba, mille raames valmisid 30 osavõtjal eesti naiste peakate „oub“ või vene naiste peakate „Soroka“. Nüüd sügisel jätkame ühe näituse ja kolme õpitoaga, mis kõik toimuvad keskraamatukogus (Posti 3) ja on osalejatele tasuta.

Laupäeval, 27. septembril kell 13.00 avame lugemissaalis Rozalie Lepp ja Natalja Jampolskaja käsitöönäituse, mille järel toimub vene traditsioonilise lapinuku tegemise õpituba kogu perele.

Sellele järgneb 18. oktoobril kell 13.00 vene rahvusliku põlle tegemise õpituba, kus jagatakse teadmisi vene naise rahvarõiva kandmise traditsioonidest ja õpetatakse vastavaid käsitöövõtteid. Õpituba juhendab Natalja Jampolskaja ja osalejatel valmib minipõll.

Projekti lõpetab 1. novembril kell 12.00 Maie Klissi juhendamisel toimuv eesti rahvusliku põlle tegemise õpituba, kus tutvutakse põlle kangaste, mustrite ja valmistamise meetoditega. Õpitoas valmib minipõll.

Õpitoad on piiratud arv kohtadega ja seepärast on vajalik eelregistreerimine raamatukogu kaudu: marika@lib.haapsalu.ee või 472 4492.

Lisainfo näituste, loengute ja õpitubade kohta leiab raamatukogu kodulehelt: http://www.lib.haapsalu.ee/

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz