Ettevõtjad asuvad reservväelaste õppekogunemisi toetama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ettevõtjate ja kaitseväe leping

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja esimees reservmajor Toomas Luman, kaitseminister Sven Mikser ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Jüri Käo. Foto: Kaitsevägi

Täna sõlmisid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Tööandjate Keskliit, kaitseministeerium ja kaitsevägi, hea tahte ja koostöökokkuleppe, mille eesmärgiks on rõhutada ettevõtjate ja tööandjate soovi panustada Eesti riigikaitsesse.

Kaitseminister Sven Mikseri sõnul on Eesti ettevõtjate ja tööandjate panus riigikaitsesse ning toetus reservi treenimisel võtmetähtsusega. "Eesti iseseisev kaitsevõime on tulemuslik juhul, kui kriisiolukorras toimitakse ühtse Eestina. Julgeolek ei teki iseenesest, seepärast peab korraldama ka rahuajal regulaarselt õppuseid, et säilitada kiirreageerimisvõime ning olla vajadusel valmis kriisi lahendama," märkis kaitseminister.

Leppe allkirjastamisega väljendavad ettevõtjad tahet ja tuge tõsta reservväelase autoriteeti ühiskonnas ning soodustada reservväelaste osalemist reservõppekogunemistel.

"Kaitseväe jaoks on tegemist märgilise leppega, kus esmakordselt oleme koos tööandjatega liikumas tihedama koostöö ja üksteise mõistmise poole. Tänane leping on vaid esimene verstapost meie koostöös," ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras leppe sõlmimisel. "Olen väga tänulik tööandjatele, et nad on valmis toetama reservõppekogunemistel osalejaid, panustades sellega otseselt Eesti kaitsesse. Reservväelased väärivad toetust ja tunnustust, seda on tööandjad ka nõus neile osutama," märkis Terras.

Laiapindse riigikaitse arendamiseks suunatud neljapoolse leppe allkirjastasid kaitseminister Sven Mikser, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja esimees reservmajor Toomas Luman ning Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Jüri Käo.

Järgmise aasta 4.-15. maini korraldab Eesti kaitsevägi Läänemere regiooni ühe suurima õppuse Siil 2015, kuhu oodatakse ligi 12 000 reservväelast kaitseliitlast, ajateenijat ja tegevväelast. Ligemale poole osalejatest moodustavad seejuures reservväelased.

Täna Eesti Kaubandus-Tööstuskoja hoones aset leidnud allkirjastamistseremoonial tutvustati muuhulgas õppekogunemise Siil 2015 meediakampaaniat, mille üks osa on koostöös Catapult Filmsiga kampaania jaoks kohandatud filmi Malev klipid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments