0

Läänlased olid Saaremaa rahvasprindil edukad

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänlased saaremaa sprindilUrmas Roos, Egert Jakobi ja Kalle Kruusma olid edukamad SU klassis. Foto: Erakogu

Viimasest Saaremaal peetud rahvasprindist on ikka hulk aastaid möödas ja oli see 2008. aastal.

Sellel aastal, käesoleval võistlusel oli tehniline kontroll nii karm, et nii mõnigi võistleja ei saanud rohkem kui ainult sõitu Saaremaale ja tagasi nautida, sest auto ei läbinud tehnilist kontrolli.

Antud võistlus oli ka väga tähtis sõitjatele,sest kuulus see kõikidesse sarjadesse: Eesti Autospordi Liidu karikavõistluste viies etapp, Lääne regiooni meistrivõistluste viies etapp, Hepa Premia karikavõistluste viies etapp, samuti SU klassi karikasarja seitsmes etapp, Moskvich Liiga sprindikarika kuues etapp ja Moskvich Liiga suure karika kolmas etapp ja kuna hooaeg hakkab lõppema siis on iga saavutatud punkt tähtis.

2008 aastal oli kiire rada ja seekord oli kohalike meeste MTÜ Tehumardi Ralli poolt ettevalmistatud sõitjate kõiki oskusi vajaminev võistlustrass,kust ei puudunud väga hea tehnilise osaga lõik,kiire lõik ja täpne lõik.

Saaremaa teede kurvid on ju kõik erinevad, kunagi ei tea mis on lai kurv mille lõpp aga läheb kitsaks ja nii need üllatusmomendid tulevad.

Algus oligi käänuline pimedate ja petlike kurvidega osa kuni 1,5 km peale välja,kus oli ka väikseid eksimisi aga päeva naelaks saigi 1,5 km kurvi tagune 3 põhupalliga šikaan kus lõppes nii mõnegi sõitja võistlus.

Läänlastel läks päeva lõppedes üldiselt hästi kuigi algus ei olnud kõige parem. Oli läänemaa mehi stardijoonel neljas ei võistlusklassis kokku üheksa.

Esimese voorus pidi tagasilla purunemise tõttu katkestama Sander Ilves SU klassis ja Martin Jaanus olid Kalle Kruusma autoga sõites tehnilised probleemid kohe viis meetrit peale starti, aga viga likvideeriti ja teises voorus sõit jätkus.

Kõige pingelisemad heitlused läänlaste osalusel käisid 2 WD-S ja SU klassis. 2WD-s klassis oli stardijoonel 19 võistlejat.

Esikoha heitluses kihutas Marko Kukuškin kohaliku mehe Sander Sepaga sekundite pärast ja peale kahte vooru oli võimalus mõlemil võita, kuid Kukuškin pani endast kõik välja kolmandas voorus, sõites päeva parima aja ja peale finišit veel kurvist põllu peale, et see võit ikka kindlalt mandrile ja siia Läänemaale tuua. Ning kui ta serviceparki tuli siis oli stange ja iluvõre vahe ilusti rohutuustiga kaetud.

Teised läänlased Patrick Madar ja Valmar Gilden pidid kahjuks leppima viimaste kohtadega neile kuidagi see rada ei istunud,sest muidu on ikka Valmar kogu aeg kiire poiss olnud.

2WD-a klassis esindas läänlasi Rico Rodi ja ka tema pidi tehniliste probleemide pärast sõidu katkestama teises voorus ning tulemust kirja ei saanud.

4Wd klassis oli stardis 13 autot ja meie mees Kaido Saul oli oma kindla sõiduga päeva lõppedes 11.

Kõige rohkem läänlasi oli stardis SU klassis kus oli ka oodata tõsist lahingut 11 startinust oli Läänemaa mehi viis. Nagu juba mainitud sai, siis oli meil ka tehnilist ebaõnne aga lõpuks oli ka õnn meie õuel.

Esimesest voorust näitas ilusat kiirust Egert Jakobi võites vooru Kalle Kruusma ees ning siis ärkasid ka teised sõitjad ja mossega sõitnud Urmas Roos võitis viimased teise ja kolmanda vooru ning ka esikoha.

Järgmised kohad aga ei olnud veel selgunud ja nii käis kuni viimaste meetriteni armutu lahing kus teise ja kolmanda koha saatus selgitati võistlusjuhendi punkti järgi, et parim aeg teises voorus ning teise koha võitis Egert Jakobi, kolmas oli Kalle Kruusma. Rauno Uustalu, kes näitas ka head kiirust, oli päeva lõpuks seitsmes ja ka veel teises voorus ebaõnne maitsnud Martin Jaanus üheksas.

Nüüd on aega vähem kui nädal autod üle vaadata,sest juba nädala pärast, 2. augustil on jälle Ohekatku sprint ja siis nädala pärast 10. augustil Kasari sprint ning nädala pärast 16. augustil Läänemaa rahvaralli Kiired ja Õlised Seltsi korraldada.

Saaremaa võistluse emotsioonid on head ja loodame, et nad jätkavad korraldamist.

Kalle Kruusma

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz