Päästeamet: Kelu külas süttis uuesti puhapäeval põlenud maja vahelagi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Päästeamet15. juulil pärastlõunal teatati, et Lihula vallas Kelu külas on uuesti süttinud pühapäeva õhtul põlenud elumaja vahelagi. Päästjad selgitasid välja, et põles umbes ühe ruutmeetri ulatuses vahelage.

Pühapäeva õhtul süttis välgutabamusest Lihula vallas Kelu külas suvemaja, mis tules ka hävis.

Häirekeskus sai tulekahjuteate kl 20.33, kui juhuslik mööduja märkas katusest välja ulatuvaid leeke. Suvemaja omanikke õnnetuse ajal kohapeal ei olnud, mistõttu avastati tulekahju üsna hilja. Päästjate saabudes oli 20 x 10 meetri suurune vana palkmaja juba lausleekides ja katus sisse langenud.

Piret Seire Lääne päästekeskusest ütles, et tulekahjukohal käinud menetlejad tegid kindlaks, et tulekahju põhjustas tõepoolest äikesetabamus. „Küttekolded on põhjusena välistatud, sest neid pole viimastel päevadel köetud,” lisas ta.

Päästjad kustutasid tulekahju kl 2 öösel, kuid kutsuti paari tunni pärast sündmuskohale tagasi, sest varemed olid taas suitsema hakanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Inimene
9 aastat tagasi

Vabariigi Valitsus peaks Päästeametile andma suuremad volitused vee kasutamiseks tulekahjudel ja mitte piirama vee kasutamist ka suitsu olemasolu korral. Samuti peaks keelama sädeme alleshoidu tulekahjudel tikkude kokkuhoiu mõttes päästjate suitsupausidel. Muidugi, see on tervitatav, et ka Valitsus jälgib töökeskonda, milles töötavad riigialamad ja korrastab tööaja kasutamist sund suitsupauside näol ja tasuta tikkude jagamisega.