0

Päästeamet kustutas Haapsalus ohtliku lõkke

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

päästeamet10. juulil kell 19.41 teatati, et Haapsalus Kaluri tänaval põleb suur järelvalveta lõke. Päästjate saabudes inimesi lõkke ümbruses näha polnud, kuumuse tagajärjel olid kannatada saanud kõrvalasuva laohoone aknad. Päästjad kustutasid nõuetele mittevastava lõkke.

Lõket ei tohi kohe kindlasti jätta järelvalveta, valveta lõkkest võib alguse saada laiaulatuslik põleng. Samuti peavad lõket tehes olema käepärast esmased kustutusvahendid, jälgida tuleb ka tuule tugevust ning lõkke kaugust hoonetest ja metsast.

10. juulil kell 12.18 teatati maastikupõlengust Lääne-Nigula vallas Soolu külas. Päästemeeskondade saabudes selgus, et põlenud oli talu heinapõld, see oli päästjate saabumise ajaks juba kustutatud. Päästjad kontrollisid sündmuskoha üle, midagi ohtlikku enam ei leitud.

Põleng sai alguse tuleohutusnõuete eiramisest. Talu peremees soovis lahti saada heinapõllul olevast kivist, mis oli juba mitmel korral traktori niidukit lõhkunud. Ta kuumutas kivi leeklambiga ja lõhkus sellest lahti tükke. Praeguste kuivade ilmadega ei tohi kohe kindlasti selliselt leeklambiga tegutseda. Lisaks oli tuul parajalt tugev ning üsna varsti süttiski sädemetest põlema juba eelnevalt niidetud hein.
Südasuviste kuivade ilmadega peab tuletöid tehes olema eriti ettevaatlik. Suure tuulega kuival heinapõllul ei tohiks neid kohe kindlasti teha.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz