0

Tiiu Kammiste avas fotonäituse

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalus tuntud inglise keele õpetaja, praegu pensionipõlve pidav Tiiu Kammiste tutvustas end täna avalikkusele kui fotograafi. 

Kuke galeriis avatud fotonäitusel "Valikuvabadus" on väljas valik maailmast, mida Tiiu Kammiste kaamerasilma kaudu näinud. Kuigi Kammiste armastab pildistada loodust, on 32 näitusefoto hulgas üllatuslikult esikohal hoopis inimesed. On nii inimesi, kes tabatud juhuslikult, kui ka poseerivaid modelle.

Siiski ei puudu näituselt ka loodus – linnud, kelle käekäiku on Kammiste järjepidevalt jälginud, maalilised Läänemaa maastikud ja taimemaailm.

Viimastel aastatel on fotograafiast saanud Tiiu Kammiste meelishobi ja ta ei astu naljalt fotoaparaadita koduuksest välja. Näituse avamiselgi klõpsis ta külalistest pilte. Tema tavapärased päevad näevad välja nii, et hommikune tiir fotoaparaadiga linnas ning seejärel piltide arvutisse tõmbamine. "Mõni üksik päev jääb vahele, kui kodust välja ei viitsi minna," ütles Kammiste.

Kammiste sõnul ta pilte eriti ei töötle. "Mul pole selleks vahendeid ja ega ma nii hästi oska ka," selgitas ta. 

Siiski pole fotograafia Kammiste ellu tulnud viimasel ajal. Päevakangelane meenutas, et kui ta oli 10aastane kinkis isa talle fotoaparaadi ja toona sai ka pilte tehtud. Hiljem tulid aga muud huvid. Sõbrad rääkisid, et kuus aastat tagasi Egiptuses käies klõpsis Tiiu pilte küll, kuid üsna sageli sattus ikka fotograafi näpp ka objektiivi ette. Enam seda naljalt ei juhtu.

Tiiu Kammiste ei oska öelda, palju tal pilte kogunenud on. Varem on tema fotod väljas olnud sotsiaalmajas, kuid täna avatud näitust nimetab ta siiski oma esimeseks. "Ma luban, et ega ma rohkem näitusi tee ka," kinnitas Kammiste kokkutulnud sõprade ees. 

Siiski tunnistas Kammiste, et tegelikult on ikka hea meel ja süda rahul ka, et tema pildid näitusele said. Ühtlasi lubas ta, et kuigi näitusi enam plaanis pole, pildistamist ta ei jäta. 

Fotod Arvo Tarmula

 

IMG_7480 IMG_7486 IMG_7488 IMG_7490 IMG_7502 IMG_7503 IMG_7523 IMG_7526 IMG_7534 IMG_7544 IMG_7570 IMG_7599 IMG_7611 IMG_7616 IMG_7618 IMG_7627 IMG_7629 IMG_7641 IMG_7650 IMG_7666

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz