Liina Siib toob rannaelu Haapsalu Linnagaleriisse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Näitus time out Liina Siib

Sylti saar. Foto: Liina Siib

Kolmapäeval avatakse Haapsalu Linnagaleriis Liina Siibi näitus "Time Out“.

Näitus "Time Out" kujutab endast väikest uurimust inimeste arusaamast vaba aja kasutamise kohta. Nn vaba aeg peaks olema (puhkusena ka kinnimakstud) selline aeg, kus inimene põhimõtteliselt saab teha seda, mida ta ise tahab. Seda, mida töö ja tööandja talle ette ei kirjuta. Puhkamistegevuse ja vaba aja veetmise juures saavad avalduda inimese unistused, mis on tööprotsessis alla surutud.

Rannafotodel Sylti saarelt näeme puhkajaid, kes ei saa tööst lahti.

Sylt on Saksamaale kuuluv saar Põhjameres ja üks populaarsemaid kodumaiseid suvituskohti, mida iseloomustavad heaolu ja prominentsus.

Sylt Beach võiks olla suveunelm, mille tegelaskujud veedavad oma puhkuse lõputul rannal. Ometi näeme, et need kaunid ja rikkad puhkajad on ka vabal ajal allutatud tööaja liigutustele, kujundades vett ja liiva vastavalt oma ettekujutusele maakorraldusest.

Mis on töö ja puhkuse vahe, kui me motoorselt esitame suvepuhkusel samu liigutusi kui tööpostil olles? Võib-olla kajastavad liivale jäetud peremeheta riided puhkuseunistust isegi paremini?

Rooma lähistel asuva Ostia rannapiltidel ehk Ostia Lidos lebavad inimesed päikese käes eneseteadlikult kas rannaliival või lamamistoolil, kuidas kellelgi võimalused lubavad. Mõlemat vaikelu katkestavad rändkaubitsejad, kes tuletavad meelde ja peegeldavad turumaailma lakkamatut kohalolu.

Videotööd Park. Harjutused käsitlevad tantsimist ja iidsete aegade võimlemisharjutusi linnakeskkonna avalikus ruumis, parkides ja tantsuplatsidel Pekingis ja Berliinis. Galeriis on võimalik saada näituse lahtioleku aegadel informatsiooni Haapsalu õhu- ja veetemperatuurist.

Liina Siib, „Time Out“
Haapsalu Linnagaleriis 2. juulist kuni 3. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments