Lääne Elu paberleht laupäeval, 14. juunil

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Le 20140614* Tänavune maasikasaak tuleb Eestis tavapärasest umbes viiendiku väiksem, sest talvine külm tegi taimedele liiga. Lisaks peavad kohalikud marjad konkureerima Poola toodanguga.

 * Lihula haiglas kaob 1. juulist haigekassa toetus hooldusravile ehk statsionaarsele õendusabile, selle asemel tuleb koduõendus. Haigekassa arengukava näeb ette, et väikesi, alla 20 ravikohaga hooldusravi haiglaid 2015. aastast enam ei toetata.

* Osmussaar saab juuni lõpus töökindlama energiapargi. Väikesaarte programmist saadud toetuse abil valmib kuu lõpus tuulikust, päikesepaneelidest ja diiselgeneraatorist koosnev energiapark.

* PERH tahab loodava haigla nõukogus enamust. Läänemaa haigla haldamiseks on kavas luua uus sihtasutus, mille nõukogus oleks enim hääli Põhja-Eesti Regionaalhaiglal.

* Haapsalu aukodanik Heino Noor meenutab juuniküüditamise 73. aastapäeval nõukogude võimu kuritegusid.

* Aivo Paljasmaa jalgpallikommentaar.

* Pikk lugu 20 aastat tagasi toimunud "Linn lukku" aktsioonist. Tollase linnavolikogu heakskiidul olid siis Haapsalu sissesõiduteedel ööpäevaringsed politsei- ja kaitseliidu ühispatrullid. Aktsiooni põhjuseks oli organiseeritud kuritegevus, mis üritas järjekindlalt Haapsallu tungida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
9 aastat tagasi

avage omete silmad,kas te pole veel siiamaani aru saanud,et valitsev partei ehk siis reffid , on ju rikaste partei.Kõik seadused tehakse ainult nende kaitseks,vaesed neid ei huvita.Seda näeb ju nende poliitikast…Olete te kunagi kuulnud lauset,et ametnike palgatõusuks sai raha otsa ? Ei ole ja ei kuule ka .Nii et mõelge ,keda valite . Ja jutt sellest,et pole ju kedagi valida,on inimeste rumaluse õigustamine.Ärge siis hiljem virisege ka

Iga
9 aastat tagasi

vald peab toitma-katma ka oma sandid-juba vanasti oli nii,et see on auasi.Mis toimub,kui invaliidide toetusi vähendatakse,samas riigiisad laiavad rahadega?

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Lääne Elu võiks haigelt kassalt kommentaari küsida. Tegelikult lähevad need hooldushaigla patsiendid hooldushaigla alla ja hakkavad oma voodikoha eest ise maksma, sisuliselt ongi see tasuline arstiabi, kui hooldekodul üldse arsti ametikoht olemas on. Mida see õendusabi endast kujutab – kah ei tea. Kui selline tase, et mõõdab vererõhku ja vaatab, kas haige tablette võtab ja lobiseb paar tundi, see ei ole abi. Lääne Elu võiks üldse kirjutada, kas abivajajad ja hooldatavad puudega inimesed on kuidagi ära ka kaardistatud, koos oma diagnooside ja vajadustega ja asukohaga. Kas meie puudega inimeste ettevalmistus on edenenud. Kuidas ratastooliga tööturuameti teisele korrusele saaks, kas pimedatele… Loe rohkem »

Rolf
9 aastat tagasi

Mina väike asula kodanikuna ei toeta enam väga haiget kassat ja nõuan ümbriku palka kui tööandja mustalt ei maksa siis mingu p…. Mina oma oskustega ei pea Lihulas passima aga lähenõ Soome