Talgutele „Teeme ära!” läheb 2000 läänlast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pullapää talgujuhi Raimond Danilovi sõnul lubas Riigimetsa Majandamise Keskus korraldada kogutud prahi äraveo. Ühe päevaga metsa prahist puhtaks ei saa. Foto: Arvo Tarmula

Pullapää talgujuhi Raimond Danilovi sõnul ühe päevaga metsa prahist puhtaks ei saa. Foto. Arvo Tarmula

Seitsmendat aastat korraldatava kampaania „Teeme ära!” korras on 3. mail Läänemaal 81 talgut, kus osaleb hinnangu järgi vähemalt 2000 inimest.

Kõige rohkem peetakse talguid Lääne–Nigula ja Ridala vallas. „Teeme ära!” Läänemaa koordinaatori Maret Arikese sõnul on varasemate aastatega sarnaselt kõige arvukamalt korrastustöötalguid.

Pullapää puhtaks

Eriti vajab talguliste abi Pullapää panga hoiuala, kuhu tassivad hoolimatud inimesed jäärapäiselt oma olmerämpsu. MTÜ Lenks eestvedamisel on 3. mail Pullapääl koristustalgud.

Pullapää talgujuhi Raimond Danilovi sõnul lubas Riigimetsa Majandamise Keskus korraldada kogutud prahi äraveo. Ühe päevaga metsa prahist puhtaks ei saa.

Danilov ütles, et ametivõimud võiksid sulgeda osa Pullapääd läbivaist teedest, et takistada prahivedajate ligipääsu looduskaunile alale. „Jalgrattaga pääseksid matkajad sinna endiselt,” kinnitas Danilov.

Kellele töö värskes õhus üle jõu käib, saavad anda oma panuse digitalgutesse.

Digitalgud Facebookis

Facebooki digitalgute eesmärk on koguda lisateavet ajaloolise pildimaterjali kohta.

„Kui kellelgi on mõni ajalooline foto, millel olevat inimest või kohta ta ära ei tunne, saavad teised kasutajad oma teadmistega abiks olla, et selgitada välja, mis on pildil,” tõi Arike näite.

Läänemaa suurimad talgud tulevad Hanila vallas Ranna rantšos. Sinna oodatakse heakorratöödele kuni 150 talgulist.

Terviseradasid hooldatakse näiteks Paliveres. Martnas ja Noarootsis koristatakse koolistaadioni. Noortele mõeldud talgutest tõi Arike esile Haapsalu noortekeskuses ja selle ümbruses tehtavad tööd.

Mullu oli Läänemaal 69 talgut ja osales 1985 inimest.

Talgud Läänemaal

  • Lääne–Nigula 19
  • Ridala 18
  • Lihula 10
  • Haapsalu 8
  • Noarootsi 6
  • Hanila 5
  • Martna 5
  • Kullamaa 4
  • Nõva 4
  • Vormsi 2
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teisiti sealkandis
9 aastat tagasi

Mis teil seal siis veel alles jäi, kui tüvi maha võeti? Mina võtan metsas puul tüvi maha, alles jääb känd ja juured maasse.

Kunn
9 aastat tagasi

Haapsalus on rohelist sel suvel palju vähem ja prügi rohkem, kui eelmisel aastal, sest paljude tänavate äärest on puud otseses mõttes ära köndistatud. Puudelt on maha lõigatud tüvi ja kõik oksad nagu paljad palgid seisavad tänava ääres. Maha on võetud ka peaaegu kõik omapärased pajud viigi ääres. Selline tunne nagu mingid barbarid tegutsevad linna looduse kallal.