Noored koristavad talgupäeval Pullapääd

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

MTÜ Eestimaa Looduse Fond koos SA Domus Dorpatensisega on Teeme Ära talgupäeva raames käivitamas noorteprogrammi, mille eesmärk on kaasata noori talgutel osalema ja neid ise ka korraldama. Igas maakonnas on vähemalt üks noor(16.-30.aastane) talgujuht. Läänemaa Teeme Ära noortejuht on Ave Huugen. Sel aastal on Läänemaa noortejuht aidanud korraldada Läänemaa Ettevõtlike Noorte Koostöö Seltsi (LENKS) juhitavat talgut Pullapääl. Tegemist on looduskauni kohaga, kuhu inimesed armastavad millegipärast viia prügi. LENKS soovib probleemile tähelepanu pöörata ja koos Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK) võetakse eesmärgiks 3. mail, üle-eestilisel talgulaupäeval metsalust korrastada. Talgujuht on Raimond Dainilov. Ridala vallavalitsus toetab noorte ettevõtmist kuuma supi ja kringliga. LENKS noored ja RMK inimesed paluvad prügistajatel tehtud tööd austada ja viia edaspidi prügi ikka selleks ettenähtud kohta – jäätmejaama. Talgule saab registreeruda Teeme Ära kodulehel. Ave Huugen Teeme Ära Läänemaa noortejuht

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Johannes
Johannes

Pullapääl on talguid peetud ja koristatud mitmeid aastaid, kuid paraku Pullapää metsalune jätkuvalt väga kole ja pole näha, et olukord paraneks, eriti endise NL õhutörje raketiväeosa territoorium. Mõne noore inimesega talgu korraldamisega ei suuda kahjuks seda olukorda märkimisväärselt parandada. RMK kui piirkonna majandaja peab prahi ladustamise kohad kaaristama ja palkama ettevõtja, kellel on vajalik tehnika koristustöödeks ja piirkonna lõplikult puhastama. Momendil tehakse talgutööga mõni piirkond Pullapääl puhtaks, kuid seal kus juba prahihunnik on tekkinud, sinna viiakse aina lisa, kuigi jäätmejaam Pullapääl on sealsamas lähedal ja kasutatud rehvide äraviimise eest tasu ei küsita.

wpDiscuz