Soome peaminister astub tagasi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Soome peaminister teatas laupäeva õhtul tagasiastumisest. Foto: Alexander Stubb
Soome peaminister teatas laupäeva õhtul tagasiastumisest. Foto: Alexander Stubb
Soome peaminister teatas laupäeva õhtul tagasiastumisest. Foto: Alexander Stubb

Soome peaminister ja Koonderakonna liider Jyrki Katainen teatas laupäeval otsusest mitte kandideerida juunis uuesti erakonna juhiks, mis tähendab ka peaministri vahetumist.

Katainen ütles Euroopa Parlamendi valimistele pühendatud üritusel, et ei kandideeri ka Euroopa Parlamendi ega Soome üldvalimistel.

Koonderakond valib juunis parteikongressil uue esimehe, kellest saab ka peaminister.

Kataineni sõnul on ta aga huvitatud tööst rahvusvahelisel areenil, näiteks Euroopa Komisjonis.

Põhjendades oma loobumist erakonna juhi kohast ütles Katainen, et Koonderakonda tuleb saada uusi inimesi ja koos nendega ka uusi mõtteid ja ideid.

Katainen on juhtinud Koonderakonda 10 aastat.

“Kümme aastat on väga pikk aeg. Ma tahan oma elus edasi minna,” ütles Katainen.

Peaministri sõnul ei ole ta väsinud või tüdinenud, pigem rõõmutu.

“See on ainuõige otsus,” ütles ta.

Transpordi ja kohalike omavalitsuste minister Henna Virkunen ning väliskaubandus- ja eurominister Alexander Stubb möönsid laupäeval STT-le, et kaaluvad kandideerimist Koonderakonna juhiks. Koonderakonna parlamendifraktsiooni juht Petteri Orpo ja majandusminister Jan Vapaavuori ei soostunud oma plaanide kohta midagi ütlema. Neid nelja on nimetatud võimalike kandidaatidena uue parteijuhi valimistel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pharbeeyee
10 aastat tagasi

I must express tnhkas to you for bailing me out of this type of instance. After surfing around throughout the online world and finding strategies that were not beneficial, I thought my life was done. Existing without the answers to the problems you’ve fixed all through your entire guideline is a critical case, as well as the ones which might have adversely damaged my entire career if I hadn’t encountered your web site. Your primary know-how and kindness in playing with every aspect was very helpful. I’m not sure what I would’ve done if I had not encountered such a… Loe rohkem »