Näitlejad jagavad Haapsalu publikuga etendusjärgseid muljeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Andres Raag. Foto: www.kino-teatr.ru
Andres Raag. Foto: www.kino-teatr.ru
Andres Raag. Foto: www.kino-teatr.ru

Sel nädalal on Haapsalu kultuurikeskuses kaks teatrietendust, “Wally kohvik” täiskasvanutele ja “Ennemuistsed jutud” lastele. Mõlemal korral on pärast etenduse lõppu võimalik kohtuda näitlejatega – esimesel juhul vestlusringis ning teisel lastele mõeldud töötoas.

6. veebruaril kelll 19 etendub kultuurikeskuse suures saalis Kuressaare linnateatri tükk “Wally kohvik”, pärast mida on näitlejaid oodata kultuurikeskuse kohvikusse vestlusringi. Andres Raag (Tallinna Linnateater), Helena Merzin ja Merilin Kirbits võimaldavad teatrikülastajatel osa saada tunnetest, mis valdavad näitlejaid pärast seda, kui eesriie on sulgunud.

“Wally kohvik” on soe ja südamlik lavastus, mis pakub vaatajale head meelelahutust ja usku elu võimalikkusse ka enne surma. Kas Wally ja Louise ootavad oma õnne ära? Kas õnn on teel? Uskuge – õnn on teel!

Lastele ja peredele

Pühapäeval, 9. veebruaril kell 12 jätkub etenduste sari “Perega teatrisse”. Miksteatri näitlejad mängivad rõdusaalis lugu “Ennemuistsed jutud”.

“Perega teatrisse” projekti eesmärk on pakkuda vanematele või vanavanaematele võimalust koos lastega teatrisse tulla. “Muidu on ju ikka nii, et lasteetendused on tööpäevadel ning sel juhul tullakse lasteaia või kooliga,” selgitas kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Pärast etendust on soovijatel võimalik osaleda Miksteatri näitlejate juhendatavas töötoas “Kuidas jutustada lugu – kehakeelest emakeeleni”, mis on mõeldud 6–12aastastele lastele ja kestab 1,5 tundi, kl 13–14.30.
Töötuba on kõigile etenduse pileti ostnutele tasuta, kuid vajalik on eelregisteerimine hiljemalt 6. veebruariks anneandre@hot.ee.

Anne Andrejev, kes juhendab Haapsalu noorte huvikeskuses loovus- ja draamaringi “Mäng”, julgustab kõiki osalema: “See on hea võimalus näha ja õppida lugude erinevaid jutustamisviise ja -meetodeid, küsida näitlejatelt, kuidas nähtud etendus sündis ning veeta üheskoos loovalt üks tore pühapäev.”

Toetaja Eesti kultuurkapital.

Kristi Märk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments