Läänemaal oli kolm narkokuritegu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andrei Taratuhin. Foto: Arvo Tarmula
Andrei Taratuhin. Foto: Arvo Tarmula

Kui tunamullust aastat võis Läänemaal nimetada narkoaastaks, siis mullu vähenes narkokuritegude arv kolm korda.

„Kuna 2012 sai mitmed isikud kindlaks tehtud ja kohtusse saadetud, siis mullu narkoalane töö nii head vilja ei kandnud,” ütles Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin. Ta lisas, et võib–olla ongi tunamullu tehtud politseitöö tõttu tarvitajate hulk vähenenud.

Läinud aastal tegeles politsei kolme narkokuriteo ja 19 narkoalase väärteoga. Kui narkootikumide suures koguses hoidmine ja vahendamine on kriminaalkuritegu, siis narkootiliste ainete tarvitamine on väärtegu.

Kolmest kuriteost ühe puhul on kahtlusalune alaealine, kes käitles Pürksis väikeses koguses kanepit. Teisel juhul püüdis politseile teada olev inimene mullu sügisel hankida kanepit ja amfetamiini. Kolmas kahtlusalune on läinud aasta augustist Haapsalus vahendanud suures koguses kanepit.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul tabati mullu 19 narkootikume tarvitanud inimest, kellest kolm olid alaealised. “Kaks poissi, üks tüdruk; üks kohalik, kaks mujalt,” lisas politseijuht alaealiste narkoväärtegusid kommenteerides.

Tunamullu registreeriti 28 narkootikumitega seotud väärtegu, kuid eriti rohkelt oli neid 2011. aastal. “Siis oli ka Airport Jam, kus tabati palju tarvitajaid,” selgitas Kaldma.

Andrei Taratuhini sõnul on just kanep ja amfetamiin narkootilised ained, mida Läänemaal kõige rohkem liigub.

Narkoainete leviku tõkestamine oli läinud aastal nii Haapsalu jaoskonna kriminaal- kui ka korrakaitsepolitsei üks prioriteetidest.

Haapsalu kriminaaltalituse juht ütles, et politsei tunneb puudust inimeste tagasisidest. „Sageli räägitakse, et kõik tarvitavad, aga meieni jõuab info poolikult või ei jõua üldse,” ütles Taratuhin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
server rack shelf
10 aastat tagasi

Say, you got a nice article post.Much thanks again. Really Great.

term life insurance
10 aastat tagasi

Thanks so much for the article post.Much thanks again. Much obliged.

online business
10 aastat tagasi

I really enjoy the blog post.Much thanks again. Really Cool.