Juhtkiri: Tänuväärne ennetustöö

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ennetus ja kampaania pole sõnad, mille peale üldsusel silmad särama lööks. Pigem kipub see vastuseisu tekitama, sest kes ikka tahab end õpetada lasta. Sellepärast nuputavadki ennetajad üha uusi ja uusi võimalusi, kuidas inimestele ligi pääseda ja oma sõnumit edastada.

Lihtsalt rääkimisest pahatihti ei piisa. Kes meist poleks kuulnud, et purjus peaga sõitmine või teel kihutamine on ohtlik või et suitsuandur võib päästa elu. Ikka sõidavad purjus juhid inimesi surnuks. Igal aastal hukkub tules mitu inimest, kes võinuks ellu jääda, kui töökorras suitsuandur õigel ajal tulekahjust oleks teada andnud. Mõnel puhul tundub, et mõtlema paneb alles kole kogemus või lauskontroll.

Üks võimalus inimesteni jõuda on korraldada võimalikult atraktiivseid ennetusüritusi. Näiteks laste huvi pääste– ja politseitehnika vastu teades saab neile selle tutvustamisega ühes õpetada ka turvalise käitumise põhitõdesid.

Sellist tänuväärset tööd, mille abil inimesed kuulama panna, teevadki ennetajad. Lootuses, et lõpuks sellest midagi ka kõrvade vahele jääb ja turvalisus kogukonnas suureneb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments