Siseminister: Tanklate alkoholimüügi keeld on vägagi kaalumist väärt mõte

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna ütles siseminister Ken-Marti Vaher riigikogu infotunnis vastuseks riigikogu liikme küsimusele, et alkoholimüügi keelamine tanklates vajab kaalumist.

„Minu arvates on see vägagi kaalumist väärt mõte. Selle üle on diskuteeritud juba päris mitu aastat. Alkoholi kättesaadavuse vähendamine on minu hinnangul – ja seda on näidanud mitmed uuringud maailma eri riikides – seotud tegelikult alkoholi põhjustatud õnnetuste ja kuritahtliku tegevusega liikluses,“ ütles siseminister Vaher.

Minister lisas, et oluline oleks viia kohale ühemõtteline signaal, et liiklus ja alkohol ei käi käsikäes. Statistika näitab ministri sõnul alkoholijoobes sõiduki juhtimise vähenemist: 2013 võrreldes 2012. aastaga on alkoholijoobes tabatud juhtide arv Eesti liikluses langenud 1,6-lt juhilt 100 tuhande kohta 1,3-ni.

Infotunnis vastas riigikogu liikmete küsimustele ka peaminister Andrus Ansip. Küsimused valitsuse liikmetele puudutasid valitsuse tööd, korrakaitset, tööpuudust, spordi rahastust ning piiriületust. Küsimusi esitasid Sven Mikser, Urve Palo, Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Priit Toobal, Lembit Kaljuvee, Inara Luigas, Ester Tuiksoo ja Andres Anvelt.

Istungi stenogrammi näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
10 aastat tagasi

Alkohol on riigi kassat täitev müügiartikkel ja seepärat igal pool müügil. Inimene, eriti noored on “Nõrga iseloomuga”, aga mis iseloomu kasvatab, kas see suur vabadus, sõnakuulmatus, noortel, meil kõigil, igapäevane nägemine, kuidas eestis riiklikult, valitsuse tasandil, “ära tehakse”, alkoholi reklaam ja kättesaadavus ongi liigjoomisele soosiv. Kaalutakse keelata !? kuidas sa seda ikka keelad, ametnikud jäävad ju palgata ja kergem on juhtida riiki, kui suurem enamus on mingis uimas, kahjuks…kas sellist riiki me tahtsime ??? Eestlane on leidnud ikka väljapääsu, kuidas ära elada, minnes välismaale või tehes ettevõtte, aga ikka enamjaolt üksi, kahjuks tundub, et ka alkoholiäris on jõus ütlelus, et… Loe rohkem »

juss
10 aastat tagasi

Tanklates bensiinimüügi keeld on vägagi kaalumist väärt mõte

Sass
10 aastat tagasi

Kui kaks esimest kommenteeriat on nii nõrga iseloomuga inimesed, et alkoholi nähes, see kohe endale nahavahele tõmmata ja siis edasi sõita, siis ple tegelikult millegist rääkida.
Sama hästi võiks ükskõik kus alkoholi ära keelata, poodi lähevad paljud ka autoga.
Asi on ikka inimeses, siga leiab igalt poolt pori.

Mina arvan nii,
10 aastat tagasi

et igasugune piirang on tabuteema. Tanklates müügipiirang on ettevõtluse ahistamine. Ka tankla ei müü ju kauplustest kauem ( See on vist 22.oo- 10.oo) . Aga see on ainult minu mõte?

Ahto
10 aastat tagasi

Kas keegi teab ,kas alkoholi müügipiirang(22-10) on mingeid tulemusi andnud ?

haapsalu
10 aastat tagasi

tanklate ja niisuguste maantee ääesete baaridel tulek tõepoolest ära keelata öine müük.või ootate veel natuke kuni mõni veel surma saab lubage siis linnas viina müümine juba siis ei pea paljud enda ja teiste elusi ohtu panema,

Juhan
10 aastat tagasi

Mulle on ammust ajast absoluutselt arusaamatu, kuidas on võimalik tulla mõttele tanklates alkoholi müüa – need on nii vastandlikud kui üldse võimalik olla saab.