Müüriääre kohvik läheb remonti

Madiken

madiken@le.ee

Pärast remonti on Müüriääre kohvikus istumiskohti praeguse köögi arvel rohkem. Foto: Facebook

Haapsalu 2012. aasta edukaim toitlustusasutus Müüriääre kohvik läheb esmaspäevast remonti, sest praeguses kööginurgas ei tohi terviseameti nõutete järgi liha käidelda.

„Ehitame majale lisa — praegune avatud köök kaob ära, tuleb siseõue suunduvalt uus 22ruutmeetrine köök,” selgitas Müüriääre omanik Rein Vatku.

Tema sõnul on remondi esmane eesmärk laiendada oluliselt kohviku menüüd.

„Praegu lihaga asju ei olegi. On näiteks külmsuitsukala. Seapraadi me ei tohi teha,” ütles Vatku.

Uude menüüsse tuleb valik restoranilikke praade. Alles jäävad ka kõik praegused n-ö firmaroad: koogid–tordid, salatid ja pirukad.

Müüriääre kohviku teine omanik Marget Vatku võttis abikaasal hoogu maha. “Müüriääre on kohvik ja kohvikuks ka jääb. Meist ei saa kunagi liharestorani,” ütles ta.

Praegusse avatud kööginurka tulevad istumiskohad, õue teine kassa ja samuti rohkem istekohti.

Pärast remonti on Müüriäärel olemas ka tarvilik tootmisvõimsus, et tuleval suvel laieneda kodanike torni juures olevale haljasalale — kui linn lubab, lisas omanik.

„Loodame, et 1. detsembriks on lahti. Praegu on hea aeg, sest käive on sügisel kukkumise teel ja suvest väsinud töötajad saavad nüüd rõõmsalt lennupiletid osta ja kuu aega puhata,” sõnas Rein Vatku.

Müüriääre kohvik avati 2006. aastal, suuremaid remonditöid sellest ajast peale tehtud ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LUU
10 aastat tagasi

kõige mõnusam kohvik üldse siiani olnud, ja koogid ja pirukad ja tee ülihead . ja interjöör hubane .ja vingujad jäävad vingujateks , neid on õnneks vähe, vingugu edasi oma lõbuks!

Karin
10 aastat tagasi

Väga tore koht. Jõudu ja jaksu .Tulen ikka sööma just sinna .

Läänlasele
10 aastat tagasi

Kohvikupoua, pole hullu midagi , ära võta neid tühje jutte ja vihaseid kommareid hinge. Edu köögi laiendamisel. Olen ka tähele pannud, et Teil on seal kitsavõitu ! Jaksu!

Läänlasele
10 aastat tagasi

ikka vaja jälle vinguda- sellepärast remonti ju läheb. Aga märkamata lusika kukkumise pärast on küll inetu vinguda.( Kord täiesti käest ära)- äärmuslik vinguja. Kõigil on vigu- ikka juhtub!

Läänlane
10 aastat tagasi

Müüriääre kohvikus on kord minu arust täielikult käest ära ja teenindajad ei vaevu isegi maha kukkunud lusikat maast ülesse tõsta… Ahi laguneb kohe ära ja üldse on kuidagi rääma see koht jäänud.

Rein Vatku
10 aastat tagasi

Eks peapõhjus juurdeehituseks ongi see, et me ei suutnud ära teenindada kõiki soovijaid, takistuseks oli pisike köök ja üks teeninduslett. Kuna viimane hooaeg oli koos kuursaaliga meile üliedukas, siis suutsime hooajaga koguda nii sügise palga-maksurahasi kui ka pool ehitusraha, ca 25 000€ arvele. Esimest korda oleme nüüd ka toitlustusega mitteriigimaksuvõlglane, mis on ka meile endile üllatuseks. Toitlustuse 20% käibemaks ja väga levinud optimeerimine teeb sellel alal edukaks olemise üliraskeks.

Läänlasele
10 aastat tagasi
Reply to  Rein Vatku

härra kohvikupidajale, väike soovitus- tõmba tuure tagasi, ära ärple meedias finantssummade ja käibemaksu jamaga.
Edu edaspidiseks!

Liiv
10 aastat tagasi

Jaa, konkurents on edasiviiv jõud!

Mammi
10 aastat tagasi

See on tore uudis. Mustad nõud ja taldriku gaarneerimine käisid kõrvuti. Kõrval prügikast. Lisaks väikeses ruumis palju higiseid salkus inimesi koos.

kohalik
10 aastat tagasi

tore, et toimub uue köögi ehitus, praegune köök on küll imepisike, kuidas seal küll torte ja soolaseid asju koos tehakse, on mõistatus.

Ain
10 aastat tagasi

nõus memmega.

Need kerged toidud oligi see, mis sinna kutsus.

koomiline on see, et Facebookis on nende lehel:
$ (0-10) · Vegetarian & Vegan Restaurant · Italian Restaurant · Breakfast & Brunch Restaurant

et siis nüüd hakkame sealiha pakkuma 😀