4

Missosse kolinud haapsallased tagasi ei taha

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

19. septembril sai aasta päevast, kui ettevõtja Tiit Niilo asutas oma koju Kärinä külla mittetulundusühingu Tule Maale, et hõlbustada inimestel Misso valda elama asumist. Tule Maale on toonud valda elama 16 uut peret ehk 30 last koos vanematega, kokku ligi 50 inimest. Lisaks on praegu MTÜ Tule Maale laual 164 sooviavaldust ehk nõudmine on ületanud pakkumise, kirjutab Võrumaa Teataja.

Haapsalust Missomaale kolis Hele Räni koos elukaaslase Aarne ja kahe tütrega. Ajakirjanik Inno Tähismaa andmetel naine Haapsalust ärakolimist ei kahetse, sest meres ujuda nagunii ei saanud, kuna vesi on Läänemaal sogane ja madal. Ka kalasaak oli Aarnel Läänemaal kehvem kui Missomaa järvedes.

Uues maakodus on viljakas pind ja toitu kasvatatakse ise, isegi viinamarja. Elu on turvaline, sest piirivalve on käepärast ja maalt leiab nii jõusaali, spordisaali, noortekeskuse kui ka bändi prooviruumi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hele
hele
iga yhe jaoks on oma koht,Haapsalul ei olnud mulle midagi pakkuda ja ka enamus sõpru läksid parematele jahimaadele ja ka minul ei olnud Haapsalule midagi pakkuda,siin on kõik paigas.Just isiklikut käis veel viimast tööpäeva tööl olev vallavanem vaatamas yle tee olukorda,kuna majas pole aastaid elatud ja pinnaseteed on savised,ning täna öösel istus mees autoga kinni.Ja kohe kui rääkisin sellest vallasekretäriga,oli vallavanem ukse taga ja hakatakse teed korda tegema.Õppige linnas ka yksteisest nii hoolima ja tegutsema.Haapsalu on ju laste ja noorte sõbralik linn,aga tänavad ka lasteaedade lähedal on väga halvas korras ja kõnnitee puudused on eriti talvel,kui suured lumevallid teede ääres… Loe rohkem »
pikker
pikker

Mõne jaoks tundu olevat igalpool paha ja sogane!

eksole
eksole

ega keegi neid siia tagasim ka oota.

haapsalus on hää
haapsalus on hää

ujuda ei saa, vesi on madal ja sogane ja kalasaak kehv

wpDiscuz