Juhtkiri: Vale viigileht

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kohalike valimiste üks etapp, valimisliitude registreerimine, sai neljapäeval läbi ja on selge, millised valimisliidud asuvad sügisel kohaliku võimu pärast heitlema.

Võinuks arvata, et seekord tuleb valimisliite vähem kui eelmisel korral, sest nüüd tuli kõigepealt moodustada valimisliidust mittetulundusühing kõige sinna juurde kuuluva asjaajamisega. Läks aga vastupidi, valimisliite tuli pisut rohkemgi kui 2009. aastal. Eriti hoogne valimisvõitlus tõotab tulla Vormsis, kus on neli valimisliitu ja ehk ka mõni erakond, kas IRL või Keskerakond või mõlemad.

Kui valimisliidu teevad parteitud inimesed, on asi selge. Mis erakonnapoliitikat ikka ühes väikeses vallas ajada, tavatsetakse öelda, ja küllap see ongi suuresti nii.

Võõristav on aga kuulda nende inimeste argumente, kes ise kuuluvad erakonda, on koguni n-ö veteranpoliitikud, aga teevad nüüd valimisliidu, sest erakonna maine on halb ja võib mõjutada valimistulemust. See on samasugune labane või lihtsameelne trikk, valija lolliks pidamine, nagu peibutuspartide kasutamine.

Kui nelja aasta pärast erakonna maine paraneb, kas siis kraamitakse vana võitluslipp kapi tagant jälle välja?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elu täis huumorit
10 aastat tagasi
just
10 aastat tagasi

nii käitusid rldala isamaamüüjatest poliitprod eesotsas praeguse vallavanemaga, nüüd häbenevad oma erakonda ja arvavad, et selle valimisliidu maski taga neid “kodukulude allaviijaid” keegi ära ei tunne

viga
10 aastat tagasi

Valimisliidu moodustamiseks tuli teha seltsing ja see hoopis lihtsam kui mittetulundusühingu moodustamine.

Ahto
10 aastat tagasi

Ajakirjanikuga täiesti nõus ,puhas prostitutsioon