Vormsisse ujunud ajakirjanikku saatnud alus jäi merehätta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Heategevuse eesmärgil eile Pullapäält Vormsisse ujunud TV3 uudisteankur Marek Lindmaa jõudis 5,4 km õnnelikult läbida, hätta jäi hoopis teda saatnud paat.

Lindmaa on võtnud eesmärgi ujuda sel suvel nii paljudele Eesti meresaartele kui võimalik. Ujumisi kajastab TV3 uudistesaade ja sellega tõmmatakse tähelepanu MTÜ-le Laste ja Noorte Kriisiprogramm.

Eile asus ta oma seni kõige raskemale retkele Pullapäält Vormsisse, kus vahepeal väsitab ujujat hoovus, vesi on kohati külm ja tarvast katsid ähvardavad pilved.

Ujumise ajal hakkaski vihma sadama ja kaks km enne Vormsit pidi väsinud Lindmaa tegema puhke- ja söögipausi teda saatnud vabatahtlike päästjate paadi juures.

Umbes kilomeeter enne Vormsit sai aga alusel kütus otsa ja pärast paagi täitmist ei läinud saatjate paat enam käima.

Lindmaa oli selleks ajaks paadist juba nii kaugel, et lähemal oli Vormsi rannik ja tagasi ei olnud mõtet pöörata. Kui paat jälle käima läks, oli ujuja juba kaldal.

Saatjate sõnul lubati ujujal üksi jätkata, kuna ta jalad ulatusid juba põhja.

Marek Lindmaa on sel suvel ujunud juba viiele saarele, läbitud distants on u 15 km.

Telereportaaži ujumisest näeb siit, alates saate 33. minutist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments