Unicefi sinisesse nädalasse mahtus ligi 70 ettevõtmist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lossiplatsil toimunud turvalisuse päeval said lapsed proovida, mis tunne on istuda pöörlevas autos. Foto: Arvo Tarmula
Lossiplatsil toimunud turvalisuse päeval said lapsed proovida, mis tunne on istuda pöörlevas autos. Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeval Haapsalu linnavalitsuses Unicefi sinisest nädalast kokkuvõtet tehes leidsid korraldajad, et kevadisest lastenädalast võiks saada traditsioon.

24. maist 1. juunini väldanud lastele ja noortele suunatud nädala jooksul oli Haapsalus ligi 70 sündmust alustades rahvusvahelisest muinasjutufestivalist ja lõpetades noorte tantsupeoga.

Nädala korraldaja oli Haapsalu linnavalitsus, koostööpartnereid oli ligi 40. Linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Mari-Epp Täht ütles kokkuvõtet tehes, et ürituse korraldamine läks muu töö kõrvalt ladusalt ning seda eeskätt tänu heale koostööle kolleegide Piret Luige ja Veiko Pärnastega ning heategevuslikus korras osalenud partneritele. “Mul on hea meel, et alati ei ole raha takistuseks, et midagi korraldada,” ütles Täht.

Kõigile sinise nädala korraldamises osalenutele andis linnapea Urmas Sukles Unicefi tänukirjad ja linna poolt järjehoidja. “Hoidkem järge!” selgitas Täht sümboolset kingitust.

Korraldajad tunnistasid, et kõigi töötubade vastu ei olnud ühesugust huvi. Näiteks nappis staadionil kergejõustikuharrastajaid.

Hästi läksid korda näiteks sinise nädala lõpetanud tantsupidu “Muinasjutu pillerkaar” ja piiskopilinnuses peetud printside ja printsesside päev, mida külastas 150 last koos vanematega. Üks korraldajatest muljetas, et kuulis üht isa telefoniga rääkimas: “Tulge siia, siin on nii vägev!”

Noortevolikogu päeval külastasid noortega seotud mõttetalgutel sinist nädalat ka Unicefi Eesti esindaja Toomas Palu ning Kuressaare, Viljandi ja Pärnu linna ja noorte esindajad.

Maanteeameti esindaja Solveig Edasi hindas ürituse töökorraldusliku poolt kümne punkti vääriliseks ja mainis, et võrreldes Hiiumaa lastefestivalil peetud ohutuspäevaga tegid haapsallased seekord hiidlastele silmad ette.

Haapsalu gümnaasiumi direktor Anne Mahoni ja Nikolai kooli direktor Aive Saadjärv leidsid, et taoline tavalisest õppetööst erinev nädal võiks olla iga kooliaasta lõpus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Direktor
10 aastat tagasi

Näe, Haapsalu gümnaasiumi ja Nikolai kooli direktorid on oma senised koolid ära vahetanud.