Haapsalu muusikakooli teatriklassi tüdruk võitis näitlejapreemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu tüdruk Mai Britt Meriloo pärjati üleriigilisel algklasside teatrifestivalil näitlejapreemiaga.

Žürii liige Kristiina Oomer tõstis Meriloo mängus esile tema emotsionaalsust ning ausat ja siirast mängu. Oomeri sõnul paistis silma, et tüdruk oskas väga hästi väljendada oma tundeid. “Kõrvalt oli näha, kuidas ta mõtleb, reageerib,” ütles Oomer.

10.–11. mail Viljandimaal Abjas peetud üleriigilisel algklasside teatrifestivalil Läänemaad esindanud Haapsalu muusikakooli teatriklassi esimene kursus mängis Marina Sillaste seatud ja lavastatud “Vahvat rätsepat”.

Kristiina Oomer tõi välja, et lugu oli lavastatud väga puhtalt, seal ei olnud tema arvates midagi liigset. “Kõik oli väga selge,” ütles ta.

Žüriisse kuulusid veel Andres Oja ja Leila Säälik. Haapsalu muusikakooli teatriklassi juhendaja Marina Sillaste sõnul olid Haapsalu lapsed telesarjas “Pilvede all” Maimut mängiva Leila Sääliku žüriis nägemisest väga elevil. “Meie lapsed käisid ka viimasel “Pilvede all” võttel Haapsalus,” ütles Sillaste.

Kristiina Oomer tõstis tänavust festivali esile osalejaterohkuse poolest. Abjas võistles 18 etendust, esindatud olid kõik maakonnad peale Hiiumaa. Kokku käis üle lava pea 250 last. Nähtu oli Oomeri arvates huvitav: osatakse leida mängimiseks sobivat materjali, mitme trupi puhul paistis silma kõrge lavaline kultuur ja enesedistsipliin. “Tundub, et õpetajad lähenevad väikestele lastele väga õigesti, teevad oma tööd profilt,” ütles Oomer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments