Kiltsi tee projektikonkursile tuli viis firmat

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Kiltsi tee lõigu rekonstrueerimise ja Kiltsi tee silla põhiprojekti koostamist taotles viis ettevõtjat, Haapsalu linnavalitsus tunnistas nende seast edukaks Tinter–Projekti Tartust, kelle pakkumus oli kõige odavam.

Tinter–Projekt küsis teelõigu projekteerimise eest 9840 eurot. Kalleim pakkumus oli 20 160 eurot.

Et vaidlustamise aeg kestab, ei ole lepingut veel allkirjastatud.

Kava kohaselt peab projekt olema valmis 1. juuliks, selgitas linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta.  Projekt hõlmab 460 meetrine pikkust teelõiku raudteejaama juures Kiltsi teel ja Jaama oja silda. Sild projekteeritakse  nii, et sellele mahuks nii kahesuunaline autoliiklus kui ka kergliiklustee ehk kõnnitee, selgitas Vilta.

Riik toetab tänavu neid omavalitsusi, kelle tänavaid läbib riigimaanteedelt või sadamaühendustelt tulev transiitliiklus, mis toob omavalitsusele kaasa lisakulu.  Selleks on riigieelarves ligi kolm miljonit eurot. Haapsalu saab Kiltsi tee ja silla tarvis 382 812 eurot.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gennadi Simulask.
9 aastat tagasi

Alati pole odavaim pakkumine parim. Aga millal tehakse pakkumine metallivarastele,kes koristaks mõttetu,jalgrattureid kukutavale,autosid lõhkuvatele, pool-põiki raudteeharule Rohuküla suunas ??

Gennadile
9 aastat tagasi

Mis metallivarastele? Pipart sulle keele peale. Sõidan ise ka seal pea iga päev ja pole hullu midagi. Tea, et hakatakse taastama Haapsalu – Rohuküla raudteeharu, mille tarvis on esimesed rööpapaarid ka juba maha pandud. Sulle soovitan aga mitte kihutada ja valida sõidukiirus vastavalt teeoludele, millest sul Haapsalu elanikuna aimu peaks olema.