1

Eesti naisjuuniorid võitsid epee EMil hõbemedali

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti naisjuunioride koondis. Vasakult: Katrina Lehis, Gaia-Marianna Siim, Veronika Zuikova, Anu Hark. Foto: Juhan Salm
Eesti naisjuunioride koondis. Vasakult: Katrina Lehis, Gaia-Marianna Siim, Veronika Zuikova, Anu Hark. Foto: Juhan Salm

Eesti naisjuunioride epeekoondis koosseisus Katrina Lehis, Veronika Zuikova, Gaia-Marianna Siim, Anu Hark võitsid Budapestis toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali, teatas vehklemisliit. Finaalis pidi Eesti tunnistama Venemaa kindlat 45:20 paremust.

Kaheksandikfinaalis purustas Eesti torgetega 45:24 Tšehhi koondise, veerandfinaalis võideti Poolat 45:41 ja poolfinaalis Ukrainat 45:40.

Möödunud aastal sai sama koondis EMil viienda koha. EMil koondist juhendanud Juhan Salm mainis, et kasuks tuli kindlasti see, et need neli tüdrukut olid palju kokku vehelnud.

“Sama koondis sai eelmise aasta EMil viienda koha. Toona oli see väga hea tulemus. Tänane hõbemedal on suurepärane. Esimeses kolmes matšis vehklesid kõik tüdrukud hästi ja võib öelda, et ületasid ennast. Venemaa on lihtsalt klass omaette ja nende vastu oli väga raske vehelda,” kommenteeris Salm.

Salm lisas, et edu taga on kindlasti tüdrukute isiklike treenerite panus. “Hõbemedali eest tuleb kindlasti tänada Helen Nelis-Naukast, Viktor Zuikovi, Tiit Räni ja ka Irina Embrichi, kes sportlaskarjääri kõrvalt teeb ka treeneritööd,” ütles Salm.

Medalivõitjad jõuavad Eestisse homme, 8. märtsil kell 20.45 Helsingist saabuva lennuga. Eesti vehklemisliit kutsub kõiki pöidlahoidjaid ja spordihuvilisi medalivõitjaid tervitama.

Haapsalu vehkleja Katrina Lehis võitis EMil lisaks võistkondlikule hõbedale ka individuaalse pronksmedali.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Bart
Bart

Super tulemus,tublid.

wpDiscuz