Hanila muuseumi juhib Liivi Vainu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hanila muuseumi uue juhina alustas septembrist töö Liivi Vainu, senine juht Eha Raja jäi pensionile.

„Meil oli Ehaga pikka aega kokkulepe, et kui kooli ära lõpetan, tulen siia muuseumi,” ütles Liivi Vainu.

Hanila vallas Linnuse külas elav Vainu lõpetas sel kevadel TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö eriala. Tema lõputöö teema oli „Läänemaa silmkoelised sõrmkindad 19. sajandist kuni 1940 aastani“.

Uue juhi sõnul on suurem eesootav töö viia lõpule muuseumi kogude inventeerimine ja muuseumide infosüsteemi sisestamine. „Hanila muuseumi rajaja Laine Vesker alustas inventeerimist, aga see on vahepeal soiku jäänud,” ütles Vainu.

Ta lisas, et muuseumi üsna suur kogu sai alguse kohaliku mehe August Tampärki kogutud vanavarast. Hanila muuseumi uhkuseks on suur hulk vanu majapidamis- ja põllutööriistu, samuti Läänemaa üks suurimaid tekstiilikogusid. Vainu sõnul saadetakse isegi Läänemaa muuseumist tekstiilihuvilised Hanilasse uudistama.

„Nüüd tuleb eelkäijate tööd jätkata, kogu üle vaadata ja korrastada,” ütles muuseumi juhataja. Tema sõnul jaguks Hanila muuseumis tööd rohkem kui ühele inimesele, kuid et tegemist on munitsipaalmuuseumiga, on võimalused piiratud.

Lisaks kogu korrastamisele on Liivi Vainu soov uuesti käivitada kunagi toimunud muuseumitunnid. „Ümberkaudsed inimesed tuleksid hea meelega, kui oleks midagi teistsugust pakkuda,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments