LONKS 2012 – korraldajate lootused täitusid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kõik LONKSust osavõtjad lõpetamisel. Foto: Arvo Tarmula
Kõik LONKSust osavõtjad lõpetamisel. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval lõppes neli päeva kestnud väikelinnade loominguliste noorte kokkutulek LONKS 2012.

Kultuurikeskuse rõdusaalis sai lõpetamisel näha etendust “Lendamise lood”, mis peegeldas kõigis õpikodades neil päevil hommikupoolikuti tehtud tööd. Noorte laeng ja potentsiaal avaldus teravmeelsetes sketšides ja etüüdides, kus pearõhk oli tantsul ja sõnakunstil. Sümpatiseeris esinejate kalduvus absurdi, mida osati doseerida parajas mahus. Lõputantsus täitsid sadakond noort saalipõranda, rõõm õnnestunud kokkutulekust kiirgas neist igaühest.

“Aitäh, et te korraldate selliseid asju”; “jälle oli niivõrd tore siin olla” – nii tulid küllasõitnud õpikodade juhendajad peaorganisaatorit Mairi Grossfeldti tänama.

Grossfeldt ise tunnistas, et toimuski see, mida ta koos teise organisaatori Jarmo Karinguga oli lootnud. “Noored eri linnadest hakkasidki omavahel intensiivselt suhtlema, tekkis võimas sünergia ja seda ka väljaspool õpikodasid ning õhtuseid etendusi,” rääkis Grossfeldt. “Samas ei tekkinud vabal ajal mingeid heakorraprobleeme või distsipliinirikkumisi. Need noored on oma tegemistes mõtestatud, neil ei jää lollusteks aegagi.”

Grossfeldt tunnistas, et küllasõitnud juhedajad olid imestanud, miks ei tulnud LONKSu uudistama kohalikud noortegruppide juhendajad, koolid huvijuhid jne. “See teeb kurvaks,” ütles Grossfeldt. “Aga samas rõõmustas, et publiku seas oli mullusest rohkem kohalikke lapsevanemaid. Kõige rohkem oli poolesajast osa võtnud noorest läänemaalasest haapsallasi, aga lisaks võttis osa noori Taeblast, Paliverest, Noarootsist.”

Grossfeldt ütles, et väsis ise küll ära, aga noorte energia kandus lõpuks ka temasse. Seda olid öelnud ka õpikodade juhendajad.

Aivo Paljasmaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments