Anatoli Tafitšuk arutleb oma väärtuse üle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeval, 28. veebruaril kell 19 näitab Monoteater Haapsalu kultuurikeskuses etendust “Minu hind?”.

Anatoli Tafitšuki etendatav monolavastus on ühe enesekindla ja kohati ennasttäis noore mehe lugu tema eluetapist, kus seni kehtinud väärtushinnangud ja elu alustalad lüüakse kõikuma Anatoli jaoks väheväärtusliku ja isegi ebameeldiva inimtüübi ja ühiskonnakihi esindaja poolt ning seda vaid ühe lihtsa küsimusega: “Palju sa väärt oled?”.

Järgneb tempokas, paaniline ja kohati hüsteeriline kihutamine läbi noore mehe elu ja väärtuste. Tegelane murdub korduvalt, mõistes, et tema senised väärtushinnangud ja päästeparved ei pruugigi teda tegelikult vee peal hoida. Kuid alati justkui viimasel hetkel leiab noor elutahe uue õlekõrre, mis toob ta sügavast masendusest taas valguse kätte.

“Minu hind?” on žanrilt komöödia, kuid jätab siiski palju ruumi mõtisklemiseks meie elu väärtuste üle.

Etenduse lavastas Andrus Vaarik, kelle käe all on Monoteatris valminud koos Mati Undiga Jan Uuspõllu “Ürgmees” ja “Isa”.

Näidendi autor on Islandi kirjanik Bjarni Haukur Thorsson.

Etendus kestab tund ja 20 minutit. Pilet maksab 11 eurot, sooduspilet 9 eurot. Pileti saab osta siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments