Marek Tamm võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Marek Tamm.

Marek Tamm.

Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel õhkrelvadest laskmises tuli meeste õhupüssis pronksmedalile Marek Tamm. Esimene individuaalne Eesti meistrivõistluste medal tuli talle alles täiskasvanute klassis.

Eesti õhkrelva meistrivõistlustele Narvas pääses viimase kuue kuu tulemuste põhjal igas harjutuses 18 paremat laskurit. Läänemaalt suutsid katsevõistlustega paremate sekka mahtuda naiste püssis Marelle Tapner ja Eva-Liisa Saag; meeste püssis Marek Tamm ja Kristjan Kruusing; naiste püstolis Triin Kuusik, Küllike Latik, Leini Liiv, Triin Palts ja Liisa Peet; meeste püstolis Karl-Adam Kaustel ja Kaur Kuurberg.

Narvas toimunud võistlustel selgus põhivõistlusega 8 paremat, kes finaalis asusid kümne lasuga medaliomanikke selgitama. Meie laskuritest osutus kõige edukamaks meeste püssis võistelnud Marek Tamm. Põhivõistlusega sai ta 60 lasuga kokku 569 silma, millega pääses neljandana finaali. Kuldmedalit püüda oli ebareaalne – 11-silmalise kaotuse tagasitegemine oleks teoreetiliselt võimalik ainult konkurendi möödalasu korral; samas oli hõbemedal 4 silma ja pronksmedal 1 silma kaugusel. Tugeva finaaliseeria teinud Marek suutis ennast lõppkokkuvõttes pressida pronksmedalile, hõbemedaliomanikuga jäi lõpuks vahe ainult 1,8 silma (finaalis loetakse laske kümnendiktäpsusega). Samas harjutuses tuli 10. kohale Kristjan Kruusing, kes lasi 556 silma.

Naiste püstolis 40 lasku pääses finaali neljandana 365 silma lasknud Triin Kuusik. Siin oli esikolmik paraku püüdmatus kauguses, samas olid ülejäänud 5 finalisti kolme silma sees ja kerge oleks olnud kukkuda kaheksandaks. Parima finaaliseeriaga ei andnud Triin kellelegi sõnaõigust ja hoidis oma neljandat kohta. Eelmise aasta medalikoha asemel seega esimene medaliteta laskurite seas. Küllike Latik lasi 358 silma ja oli 9., finaalist jäi lahutama 1 silm.

Kaks nädalat tagasi juunioride meistrivõistlustelt hõbemedali võitnud Karl-Adam Kaustelilt võis oodata head tulemust ka meeste hulgas. Paraku on meeste tase juba midagi muud. Karli ees juunioride meistriks tulnud ja Eesti juunioride rekordi püstitanud põlvalane Peeter Olesk sai ainult 7. koha. Korraliku tulemuse 558 silma lasknud Karl-Adam Kaustel oli 9., finaalist jäi lahutama 2 silma.

Tublilt esines esmakordselt põhivõistlusele pääsenud Eva-Liisa Saag naiste õhupüssis. Uus isiklik rekord oli 375 silma, paraku andis see ainult 15. koha.

Mati Seppi

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments