Eestis võib hakata 5-aastaseid lapsi koroona vastu vaktsineerima

Lääne Elu

info@le.ee

Pühapäeval vaktsineerib Läänemaa haigla sada üle 65aastast inimest. Foto: Urmas Lauri
Eestis võib vaktsineerida ka 5aastaseid lapsi. Foto: Urmas Lauri

Immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liige Irja Lutsar ütles, et teisipäeva õhtul otsustas komisjon anda loa hakata Eestis vaktsineerima ka 5–11-aastaseid lapsi, vahendas ERR.

„Kõigepealt peab see 5–11-aastastele lastele mõeldud vaktsiin jõudma Euroopa Liidu liikmesriikidesse, lastele manustatakse kolm korda väiksemat doosi kui täiskasvanutele,” ei osanud Lutsar täpselt öelda, millal laste vaktsineerimiseni jõutakse.

Lutsar selgitas Vikerraadio saates „Uudis+”, et vaktsiinid peaks jõudma Eestisse pärast 20. detsembrit. Lisaks perearstide juures vaktsineerimisele tekib vaktsineerimisvõimalusi ka mujal, kuid sotsiaalministeerium Lutsari sõnul täpset plaani praegu veel paika pannud ei ole.

Lutsar andis soovituse vanematel lapsi igal juhul vaktsineerida: „Meie soovitame kõigil vaktsineerida, praegu ei ole ühtegi uuringut, keda koroonaviirus ohustab ja keda raskelt ohustab.”

Kuna laste jaoks on ka pidevad eneseisolatsioonid koolides olnud kurnavad, seega saaks nende jaoks Lutsari hinnangul seeläbi olukorra lihtsamaks muuta vaktsineerimine.