Haapsalu linn maksis ametnikule 4600 eurot palgalisa

Haapsalu linnavalitsuse kultuurispetsialist Teele Jurtom teenis kolleegi asendamise eest mullu maakonna suurima lisatasu. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsuse kultuurispetsialist Teele Jurtom teenis kolleegi asendamise eest mullu maakonna suurima lisatasu. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud aastal Läänemaal makstud lisatasudest ja preemiatest paistab silma 4600 euro suurune lisatasu, mille Haapsalu linn maksis kultuurispetsialist Teele Jurtomile.

Läänemaal aasta jooksul makstud järgmine lisatasu jääb Jurtomi tasule peaaegu poolega alla.

Aselinnapea Tõnu Parbus selgitas, et tegemist on mitte preemiaga, vaid lisatasuga, sest Jurtom on saanud tööülesandeid juurde. „Sporditöö spetsialist läks lapsehoolduspuhkusele. Me ei hakanud uut inimest otsima, vaid andsime Jurtomile ülesandeid juurde,” põhjendas Parbus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
60 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
2 aastat tagasi

Kuum ja tähtis uudis,endiselt veel esilehel olemas

Timofei
2 aastat tagasi

Noh, nüüd muutus preemia artiklis palgalisaks järsku.. nagu see muudaks selle raha olemust mida sealsetele neiudele maksti

tähelepanek
2 aastat tagasi

no kui üks ametnik suutis ära teha kahe ametniku töö. siis seda loogikat järgides võiks ju pool linnavalitsust lahti lasta.

Krista
2 aastat tagasi

Rõõm tõdeda, et preemia-lisatasu-toetus, kuidas iganes me seda ka ei nimetaks, läheb inimesele, kes teeb oma tööd südamega, teeb ehk rohkemgi kui ametijuhend nõuab, jõuab palju, kellel on ideesid, mida ta ei paki kell viis kokku kui “koju kotile” läheb vaid arendab neid mõtetes edasi.

Lutikas
2 aastat tagasi
Reply to  Krista

ARENDAB IDEID, MIDA EI PAKI KELL VIIS KOKKU OMA MÕTETES EDASI.
Sellist umbluud on raske kommenteerida. Mõnel esineb ajus tõsine konflikt.

Jüri Reps
2 aastat tagasi

Apostel Paulus kirjutas omal ajal need kuulsad sõnad “kes ei tööta see ei pea ka mitte sööma”.
Kõlbas isegi KOMparteile see loosung.
Kui inimene on tööd teinud siis on loomulik, et teda ootab ka tasu. Endal isiklikult oleks piinlik võtta palka, mida pole välja teeninud. Usun, et kultuurne inimene käitub igal ajal ja alal vastutustundlikult. Eriti kultuursed peavad olema need, kes kultuuri valdkonnas spetsialistidena töötavad. Igatahes jõudu ametnikudele ja kõigile spetsialistidele, kes olete valmis mingi 4000 eurise preemia eest kahel kohal rabelema. Eriti veel spordiga karoona ajal kui see rangelt piiratud on.

Maakas
2 aastat tagasi

Kui nimetatud summa maksti välja korraga, on tegemist preemiaga. Kui töötajale antakse töökohustusi juurde, tuleks palgalehele lisada rida “lisatasu” ja seda makstakse siis seni kuni see teise ametikoha töötaja naaseb.

Nimi
2 aastat tagasi

Ajakirjandus on vaba- aju vaba. D.

Äraspidine riik
2 aastat tagasi

Ametnikule makstakse Eestis preemiat selle eest, et ta teeb tööd…..

Erks
2 aastat tagasi

nagu min saan aru et algsel töökohal ehk siis kultuuri sfääris tööd ei olnud ja seega jõudis ära teha ka spordiametniku töö. Mina seda elu sees ei usu et ta seal 12 tunniseid tööpäevasid tegi. Linnavalituse maja ju kella poole neljast juba pime. Palga fond oli aga paigas ja see tuli uugama panna. Muidu oleks kiunuma hakatud et töö on tegemata.

kolla
2 aastat tagasi

Minu talupojamõistus ütleb,et kui üks inimene saab mingi töö või töödega hakkama siis pole sinna teist vajagi.

Pamp
2 aastat tagasi

Mingi kolmandik kommentaare on kustutatud. Elagu sõnavabadus!

to Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

kas anonüümne “trollimine” on sõnavabadus? Avalikus kohas peldikuseinale sodimine küll seda pole. Oma toas peldikus tee mis tahad.

To Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  to Pamp

Trollimist pole siin küll grammigi olnud,samuti solvamist mitte. Inimestel on küsimused pigem,miks Lv paar spetsialisti on sellises mahus üle makstud