Läänemaa nakatumisnäit ületas 1000 piiri, lisandus 36 haiget

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga testiti 130 läänlast koroonaviiruse suhtes, millest positiivseid oli rekordiliselt 36 testi ehk 27,69% kõigist testidest.

Varem ei ole Läänemaale nii palju haigestunuid lisandunud. Seni oli suurim nakatumiste arv 3. märtsil tuvastatud 30 haiget.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 1037, üle Eesti 1335,5. Lisaks Läänemaale on haigestumus 100 000 elaniku kohta üle 1000 veel Harjumaal (1841), Lääne-Virumaal (1767), Ida-Virumaal (1534) ja Saaremaal (1916).

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6827 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1308 ehk 19,2% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 860 inimesel. 649 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 116, Lääne-Virumaale 94, Tartumaale 56, Pärnumaale 41, Läänemaale 36, Viljandimaale 23 ja Saaremaale 20 uut positiivset testi. Raplamaale lisandus 15, Jõgeva- ja Järvamaale 6, Võrumaale 5, Hiiumaale 3 ja Valgamaale 1 uut nakkusjuhtu. Põlvamaale ei lisandunud ühtegi uut positiivset testi. 26 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravi vajab 640 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 105 845 inimesele, kaks doosi on saanud 44 235 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jorh
3 aastat tagasi

Kaua võib – positiivne PCR test ei tähenda veel haigestumist. Numbripaanika…

kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Jorh

Tähendab kindlasti seda, et oled nakkusekandja ja ohtlik teistele.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Selle statistika hind on üks nõuka kopikas. A vat huvitav, miks parast pagana Internet Swedbank ei vasta? Viirusega võitleb, või kus? Ei tahaks rahast ilma ei jääda ..((

Harald
3 aastat tagasi

Sõjavägi tuleb tänavatele tuua

H.T
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

kaineks saanud? Reedest õhtut ei mäleta?

Just õige.
3 aastat tagasi

Mõned tugevad, ei haigestugi, so. sümptomeid polegi, aga test positiivne. Tean mitmeid juhuseid selliseid.

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Naistepäeva ringisebimine annab paari päeva pärast uue rekordi.

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Nii kiiresti see tulemus ei tule. Peiteaeg ju päris pikk, läheb ikka nädal ära enne, kui hakkab haigus välja paistma

Nojh
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Ei pruugi olla, tuttav viis enda pere kaasa nelja päevaga. Kõik jäid haigeks kodus, noh midagi hullu ei olnud, aga ebameeldiv ikka, eriti see, et nii hästi nakkab

Kas
3 aastat tagasi
Reply to  Nojh

Kas 4 päeva peale positiivset testi või 4 päeva peale esimesi haigustunnused?

Nojh
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

Neli päeva pärast haigega koos olemist. Nakatunud inimesega oli koos väikses kontoriruumis umbes tunnike ja nelja päeva pärast oli pikali maas, pere ka järgi naine ja laps. Palavik ja köha, muud midagi. Maitse küll ära ei kadunud. Nädalake läks ja siis said tervemaks.

Covid
3 aastat tagasi

Vägev millise teene siseturistid tegid meile.Kui neil olid ujulad ja sport kinni ronisid siia süüdimatult.Aga oleks pidanud kodus püsima. See näitab ,et puudub igasugune hoolimine kaaskodanike suhtes. Kus te nüüd olete Tallinn ja Harjumaa? Aga läänlased on tugevad ja tulevad sellest välja!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Aga, miks peaks hoolima kaaskodanikest? Eesti kodanikud on teiemeelest üksteise vastu hästi lahked ja abivalmid või? Kas saabusite just Kuu pealt siia, jääb küsida ainult? Me kes me oleme elanud siin Maa peal päris pikka aega, siis võin kinnitada, et kaaskodanikest hoolimine ei ole küll kombeks olnud. Üksteisele ärapanemine, teisest üleolemine, halvustamine. Eriti, kui sul on poliitiliselt oma maa ja rahva vastu hooliv konservatiivne maailmavaade, siis oled nats ja samas ka kremlimeelne, ei teagi kumb siis jne. Varastatakse, röövitakse üksteise tagant. Mõni paneb lausa terve tee kinni ja mitte kedagi läbi ei lase. Palju palju on veel näiteid. Nii et… Loe rohkem »