Kaja Kallase juhitav valitsus alustas tööd

Peaminister Kaja Kallas kirjutas alla ametivandele. Foto: Erik Peinar
Peaminister Kaja Kallas kirjutas alla ametivandele. Foto: Erik Peinar

Peaminister Kaja Kallase juhitav valitsus astus täna riigikogu ees ametivande andmisega ametisse.

Riigikogu istungil andis Kallas suulise ametivande ning seejärel kirjutasid vande tekstile alla teised valitsuse liikmed. Digitaalselt allkirjastas vande teksti majandus- ja taristuminister Taavi Aas, kes viibib koroonahaige lähikontaktsena eneseisolatsioonis.

Lisaks peaministrile kuuluvad uue valitsuse koosseisu ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, haridus- ja teadusminister Liina Kersna, justiitsminister Maris Lauri, kaitseminister Kalle Laanet, keskkonnaminister Tõnis Mölder, kultuuriminister Anneli Ott, maaeluminister Urmas Kruuse, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, riigihalduse minister Jaak Aab, siseminister Kristian Jaani, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning välisminister Eva-Maria Liimets.

Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuse eesmärk on jätkata koroonakriisi tulemusliku lahendamisega, hoida Eesti edasivaatavana ning arendada riiki kõigis selle valdkondades ja piirkondades. Valitsuse eesmärkidega saab lähemalt tutvuda valitsuse lehel.

Uus valitsus koguneb esimest korda täna kell 14 algaval kabinetinõupidamisel, et arutada koroonaviiruse levikuga seotud küsimusi. Esimese istungi peab valitsus neljapäeval.

President Kersti Kaljulaid nimetas täna hommikul Kadriorus ametisse Kaja Kallase valitsuse, soovides uuele valitsusele tervikuna ja igale ministrile oma valitsemisalas ambitsioonikust. „Usun, et see valitsus kuulab ja usaldab Eesti inimesi, sõltumata sellest, kas nad teid valisid või kuulub nende sümpaatia opositsioonile – see valitsus peab olema kõigi Eesti inimeste valitsus. 70 usaldushäält riigikogus on hea algus,” ütles riigipea.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Veebe
3 aastat tagasi

See päev on lõpu algus. Eesti Riik jääb, aga Vabariik kaob jäädavalt. Teiseks pakun välja, et eestlane enam seda uut kultuuririkastamist üle ei ela, seguneb ja hääbub sootuks. Hüvasti tänane kaunis maa ja oma rahvus!

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Mis on teie isiklik panus Eesti kultuuri hoidmisesse? Alustades kõige lähemalt, oma kodust? Kas raamaturiiulid on täis Eesti klassikute teoseid ja uut kirjandust? Kas arutlete kodustega õhtusöögilauas Eesti muusika ja muusikute saavutuste üle. Kas külastate lastega regulaarselt muuseume ja näitusi? Kas õpetate lastele suhtuma kaaslastesse viisakalt ja lugupidavalt? Kas toetate Eesti kunstnikke? Kas laulate mõnes kooris või tantsite rahvatantsurühmas? Kui jah, siis pole ju midagi karta. Eeldusel, et nii teevad ka teie sõbrad, tuttavad, töökaaslased. Kõik algab ikka päris lähedalt. Selle kauni maa kestmine.

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Nii ilus jutuke teil. Kas ma kirjutasin kultuuri hoidmisest kuskil kodudes??????? Oma rahvatantsuringis võite jah kuskil keldris kultuuri hoida ja mälestusi ilusast ajast meenutada, aga te ei tea vist mida tähendab sini-must-valge trikoloor!? See on Eesti Wabariigi sümbol, Vabariik suure algustähega!!!!!! Ühe tähendusena paljudest on vabariik ka õigus ise otsuseid vastu võtta. Millepärast teiearust Vabadussõda kunagi üleüldse peeti? Võin kindlalt väita, et mitte igatahes sellepärast, et kommunistid siin pead tõstma hakkaksid! See on kindel!

Nimi (vabatahlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Joo vahelduseks suhkruvett, Kalevipoeg!

Äkre
3 aastat tagasi

Miks uue valitsusega niikaua venitati? Oleks võinud ametisse astuda juba samal päeval kui kapo halbu uudiseid teatas. Iga kaotatud päev on löök teadus ja tõenduspõhisele riigijuhtimisele ning kannatajaks on nagu ikka vähemused, mitte lihtrahvas

memm
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Täiesti mõistmatud kommentaarid, milleks selliselt juba valitsuse esimesel tööpäeval negatiivsust ja vaenulikku sõna ja mõtteviisi levitada. Kui siinkirjuraja Veebe arvab, et see on mingi lõpu algus, siis ta peaks oma sõnad ka lahti seletama. Need väljendused on väga EKRE istliku tooniga, ähvardused, inetused jne.
Ja austatud Äkre , uus valitsus sai paika ruttu ja et Eesti on demokraatlik riik, siis meil täidetakse kõiki protseduurireegleid mis käivad valitsuse moodustamise juurde, ei ole nii, et mehed lähevad bubisse ja õlleklaasi taga pannakse ka valitsus paika.

Äkre
3 aastat tagasi
Reply to  memm

Teil võib olla osalt õigus, kuid iga venitatud päev hoiab meid tuumasõja hirmus ning niikaua kui ministeerium ja ka kaitsevägi on veel teatud jõudude kontrolli all represseeritakse vähemusi. Me peame meeles hoidma seda, et tuumakell oli veel nädal tagasi kella kaheteistkümnele lähemal kui külma sõja tipphetkedel ning maailma saatus oli ühe inimese nupuvajutuse kaugusel. Aga õnneks saab tume aeg ajaloos läbi ning ehk järgneva aasta jooksul suudab Biden ära hävitada selle hirmutekitava tuumaarsenali ning maailm saab astuda sammukese igavesele rahule lähemale

Nimi (vabatahlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Mine perearstile, inimene!

No aga
3 aastat tagasi
Reply to  memm

Te memm ei peaks äkre taolisele provokaatorile vastama. Kes provotseerib juba ammu delfi ruumis ja nüüd ka siia kahjuks jõudnud. Tegemist on invaliidist elus pettunud inimesega, kes üritab kaaskodanikke anonüümselt ärritades maailmale kätte maksta oma õnnetuse eest.

Äkre
3 aastat tagasi
Reply to  No aga

Et kui ei ole ekrelane ja jälgin sõltumatut meediat siis olen kohe provokaator või revolutsionäär-madrus? Praegu Väidetakse nagu uus valitsus ei teeks otsuseid teadus ja tõenduspõhiselt? Erinevalt eelmisest tõstab uus valitsus peaaegu esimese asjana teaduse rahastamist sinna, kuhu EKRE seda ei teinud. Ma olen selles 100% kindel. Haridus ja riigikaitse on uue valitsuse prioriteet 1. Eesti astumine venemaa koosseisu oli ainult nali. Kui keegi üritab väita et eelmine valitsus ei olnud vastumeelne vähemustele levitab ta lihtsalt libauudiseid. Eelmine valitsus oleks äärepealt ellu viinud abielurefrendumi. Siiski kutsuti ajastatult esile kriis millega õnnestus nurja ajada abielureferendum. Liberaalsete väärtuste ja demokraatia eest seismine… Loe rohkem »

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

No aga mis paska te kirjutate siis, et igasse peresse tuleb võtta pagulasi. Kas see ei ole provotsserimine ja inimeste ärritamine, teades, kui tundlikud ollakse. Ma ei tea kui vana te olete, aga Eestit on venestatud tuues riiki tuhandeid ja tuhandeid slaavlasi, eestlasi on hukatud massiliselt, küüditatud ja te tulete siin mingit krdi jama oma pagulasperedega ajama. Igasse kodusse pagulaspere, kas te olete normaalne. Minuarust mitte!

Nimi (vabatahlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Sõltumatut meediat pole olemas, nagu ka tasuta ühistransporti! Kuidas küll inimesed sellest aru ei saa!

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  memm

Sa memm seleta ise lahti millised ähvardused, inetused on EKRElik toon? Sitta pilduma on esimene asi kohe. Aga pole hullu midagi, lähinädalatel võtab teie lemmikvalitsus vihakõne seaduse vastu, siis te ei saa enam karistamatult teistele silte külge kleepida!