Kalamees sai teada oma päästjate nimed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elupäästja medali said Jaanek Reppo (vasakult), Urmas Kolga ja Urmis Põld. Hannes Aasma

Elupäästja medali said Jaanek Reppo (vasakult), Urmas Kolga ja Urmis Põld. Hannes Aasma

Läinud aasta veebruaris Vööla merel hätta sattunud kalamehe päästmise eest anti kolmele Läänemaa mehele Urmis Põllule, Urmas Kolgale ja Jaanek Reppole eile üle elupäästja medalid.

Õnnetus, mille eest päästjad medali teenisid, juhtus tänavu 20. veebruaril, kui Noarootsi mees, 75aastane Viktor läks sõbra kanuuga Vööla merele spinningut loopima. „Ma ei teagi, mis juhtus, aga äkki olin kanuu all,” meenutas Viktor nüüd, seitse kuud pärast juhtunut. Vee temperatuur oli toona kaks kraadi.

Kanuu alt sai Viktor välja ja hakkas, üleni märg, kanuust kinni hoides kalda poole sumama. Alguses ujudes, sest jalad põhja ei ulatunud, hiljem juba kõndides. „Mõtlesin, et mis ma siis nüüd teen,” rääkis Viktor.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
113
3 aastat tagasi

Need mehed olid seepäev tööl ja täitsid oma töökohustust.huvitav aga kiirabist ei mainita midagi kes tegelikult mehe elu päästsid.

Mina
3 aastat tagasi
Reply to  113

Rääkimata kohalikest vabatahtlikest päästjatest , kes kaldalt päästjad öige teeotsani juhatasid, et mees kiiremini kätte saada ja samuti tassida aitasid…päästjad eluaeg vabatahtlikke ignoreerinud ja kogu au omale vötnud…väike tänusöna on sageli vabatahtlikele suurem motivatsioon kui mingi möttetu medal, mis nagunii kapi peal tolmu kogub, sest tegemist on vabatahtlikult inimesi aitavate tavaliste inimestega, mitte palga eest kutselisena nö. liinitööd tegevate päästeameti töötajatega…
Müts maha köigi vabatahtlike ees, kes sageli vana ja väsinud tehnika kiuste kutselistele appi jöuavad vöi enne neidki
Palju önne ka medalisaanutele tubli töö eest!!!!

mees maalt
3 aastat tagasi

kolm meest paadis, on au teiega sündmustel käia neid lahendada.